Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Wat voor witgoed heb ik nodig in huis?

Om te bedenken wat voor witgoed u nou echt in huis nodig heeft, en wat nou eigenlijk overbodig is, is het belangrijk om eerst duidelijk te weten wat witgoed precies inhoudt. Met het woord witgoed wordt elk elektrisch huishoudelijk apparaat in huis aangeduid. Zo vallen koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers hier bijvoorbeeld onder. Als er wordt gekeken naar welke huishoudelijke apparaten echt nodig zijn om te kunnen leven, is het antwoord hierop geen. Echter zijn er natuurlijk wel apparaten die nuttig en functioneler zijn dan andere apparaten. In dit artikel wordt bepaald welke elektrische huishoudelijke apparaten nou echt belangrijk zijn om in huis te hebben en welke niet. Ook heeft dit te maken met het besteedbaar inkomen per gezin.

 

Koelkast

Het belangrijkste elektrische apparaat om in huis te hebben is de koelkast. Echter kan er ook gemakkelijk geleefd worden zonder koelkast, maar omdat de gemiddeld Nederlander niet elke dag boodschappen doet maar meestal voor meerdere dagen, is het hebben van een koelkast erg ideaal. Een koelkast wordt gebruikt om eten in te bewaren wat buiten de koelkast sneller over de datum zou gaan. Ook zijn er bepaalde producten die verplicht in de koelkast moeten staan, omdat deze altijd gekoeld moeten zijn. Verder is een vriezer ook erg handig en belangrijk om in huis te hebben. Hier kunt u bijvoorbeeld brood of andere producten invriezen die u later nog kunt eten. Echter is het hebben van een koelkast belangrijker dan het hebben van een vriezer, maar toch komen deze twee apparaten vaak beide voor in een huis.

 

Belangrijke apparaten die ook vervangen kunnen worden

Natuurlijk zijn er meer elektrische apparaten die wij als mens onmisbaar vinden, maar die gemakkelijk in het dagelijks leven vervangen kunnen worden door producten die geen stroom nodig hebben. Zo is er natuurlijk de afwasmachine die elke avond onze vieze vaat schoon maakt zodat wij die de volgende dag weer in de kast kunnen zetten alsof er niet van is gegeten. Echter heeft een vaatwasser erg veel stroom nodig en is dus erg slecht voor het milieu. Daarom zijn er ook genoeg huishoudens die geen vaatwasser in huis hebben, maar alle vieze borden en glazen elke avond met de hand, een borstel en een sopje schoon maken. Dit kast wel meer werk, maar het kost veel minder energie dan het gebruik van een vaatwasser. Echter zijn de meeste Nederlanders toch erg lui in de avond, en vinden het daarom handiger om de vieze borden gewoon in de vaatwasser te stoppen. Verder is er ook de stofzuiger. De stofzuiger zien wij als een onmisbaar apparaat, we denken dat het huis zonder stofzuiger één grote bende zou zijn. Maar dit hoeft niet het geval te zijn. Om het huis schoon te houden kan het huis ook één keer per week worden geveegd met een bezem. Echter wordt de vloer met een bezem nooit zo schoon als met een stofzuiger, dus het gebruik van een stofzuiger in huis is toch voor veel van ons erg belangrijk.

 

Website tweedehands witgoed

Op de website voor tweedehands witgoed is veel variatie is huishoudelijk witgoed 2e hands te vinden voor een goede kwaliteit en een betaalbare prijs.

https://wgswitgoed.nl/