Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Wat is nou de beste vloer voor in huis bij oudere mensen?

Een speciale vloer is om een aantal goede redenen aan te bevelen voor ouderen. Ten eerste zijn senioren gevoelig voor struikelen en vallen, dus ze hebben vloeren nodig die het uitglijden verminderen om deze ongelukken te helpen voorkomen. Bijvoorbeeld een PVC vloer betonlook is vaak gekozen, maar hierdoor wordt het risico groter op vallen helaas.

Ouderen kunnen ook problemen hebben met hun rug, knieën en heupen die baat hebben bij een vloer die de impact op het skelet vermindert tijdens het lopen. Oudere mensen kunnen ook incontinentieproblemen hebben, dus de vloer moet gemakkelijk te reinigen zijn om gezonde hygiënische omstandigheden in het huis te behouden.

Kies een vloer waardoor de kans op vallen laag is

Ouderen kunnen last hebben van problemen met het evenwicht en de diepteperceptie. Zwakke knieën, rug en heupen kunnen vaak leiden tot zeer ernstige valpartijen. Daarnaast kunnen senioren last hebben van een beroerte en andere plotselinge aanvallen die tot vallen kunnen leiden.

Valpartijen die leiden tot ernstige verwondingen aan de heupen en de rug kunnen desastreuze gevolgen hebben. In sommige gevallen herstelt de persoon nooit volledig en is er een hoog sterftecijfer voor dergelijke personen in de jaren na dergelijke ongevallen als gevolg van complicaties van het letsel.

Er zijn speciale vloeren voor senioren beschikbaar

Daarom is het een goed idee om een speciale vloer te leggen voor uw oudere ouders, familieleden of klanten. Een mogelijkheid is het gebruik van antisliptegels die speciaal zijn ontworpen om een extra mate van tractie te bieden. Een andere goede optie is een modulaire rubberen vloer. U hoeft uw huidige vloer niet te verwijderen met een aantal van de rubberen vloeren.

Deze rubberen vloeren worden geleverd in modulaire tegelvorm die u aan elkaar bevestigt en gewoon over uw huidige vloer legt. Rubber zorgt voor een uitstekend antislipoppervlak en helpt ook bij het opvangen van de impact op het lichaam tijdens het lopen. U kunt kiezen voor rubberen vloeren van extra dikte voor oudere mensen die bijzonder pijnlijke aandoeningen hebben zoals osteoporose en artritis, of voor mensen die herstellen van een heup- of knieoperatie. Dik rubber kan ook helpen de ernst van een blessure te verminderen in geval van een val.

Veel mensen gebruiken al rubberen matten in de douche of het bad om uitglijden op het natte oppervlak te voorkomen. Rubber en andere soorten antisliptegels kunnen naadloos in elkaar passen, wat een belangrijk veiligheidskenmerk is. Senioren glijden of schuiven vaak met hun voeten als ze lopen, zodat u een zo glad mogelijk oppervlak wilt hebben om struikelen te voorkomen.

Wat is het grote voordeel van een zachte vloer in huis

Voor oudere mensen die vaak vallen, biedt een hardhouten of keramische tegelvloer geen demping. Zelfs als de oudere persoon in staat is om zijn val te breken, kan hij nog steeds hand- en polsverwondingen oplopen.

Een rubberen vloer zorgt voor een zachtere overloop en u kunt extra vulling onder de vloertegels aanbrengen voor extra demping. Senioren hebben vaak poreuze botten die kunnen breken met slechts een kleine impact, dus elk beetje bescherming kan het verschil betekenen tussen een ernstig en een klein letsel.

 

Denk niet aan de rubberen matten die u in uw douches heeft liggen bij het visualiseren van rubberen vloertegels. Ze zijn verkrijgbaar in varianten die lijken op gewone tapijtvloeren, hardhouten of keramische tegels.

Naast het bieden van bescherming tegen harde stoten tijdens het vallen, zijn zachte vloeren ook zeer geschikt voor senioren die last hebben van pijnlijke gewrichten en soortgelijke kwalen. U kunt kiezen voor een vulling van verschillende diktes, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het zachte oppervlak helpt de pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door gewoon door de gang te lopen, vooral tijdens periodes van koud weer wanneer reuma op zijn ergst kan zijn.

Moderne vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken

Oudere mensen hebben moeite met incontinentie en dit kan leiden tot rommelige ongelukken. Om het reinigings- en onderhoudsproces te vergemakkelijken, zijn modulaire tegelvloeren eenvoudig te installeren en te verwijderen.

U kunt eenvoudig een willekeurig aantal tegels losmaken om ze apart te wassen en te drogen. Eenmaal schoongemaakt zijn ze net zo gemakkelijk opnieuw te installeren. Door de tegels te verwijderen, kunt u ook het oppervlak eronder grondig reinigen om ervoor te zorgen dat er geen groei van bacteriën, schimmel of meeldauw optreedt.

https://vloerenbaas.nl/