Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Soorten keukens

In de wereld zijn er verschillende keukens te vinden. De keukens zijn er in veel verschillende soorten en maten te vinden. In deze blog zijn de veel verschillende welbekende keukens beschreven

 

Hoekkeuken

Een hoekkeuken is een keuken die geplaatst is in een hoek. De vorm van een hoekkeuken biedt verschillende voordelen. De voordelen van hoek keuken zijn onder andere de bewegingsvrijheid en de kastruimte. Bovendien is er een groot werkblad met meerdere werkplekken.

 

U-keuken

Een U-keuken is geschikt voor als je alles in bereik wilt hebben. Bij een U-keuken staan alle zijden tegen een muur, zodat er voldoende ruimte overblijft. Het is ook nog mogelijk om in het midden van een U-keuken een keukeneiland neer te zetten.

 

Open keuken

Vroeger werden keukens weggestopt. Dit werd gedaan aan de hand van de nare geurtjes. Daarnaast werd de keuken als een ongezellige plek gezien. Vandaag de dag hoeft dat niet meer. Een keuken kan juist heel veer sfeer bieden aan een huis. Een open keuken kan bijdragen aan een ruimer gevoel van de kamer. Ook kan er gekozen worden voor een halfopen keuken. Een halfopen keuken is een keuken waarbij het zitgedeelte wordt gescheiden met een toog of wand.

 

Dichte keuken

Een dichte keuken staat in verband met vroeger. Ondanks dit verband, zijn er mensen die een dichte keuken appreciëren. Bij een dichte keuken is er geen last van kookgeluiden en vreemde geuren. In ene gesloten keuken is ook vaker lastig om een eettafel te plaatsen. In een half open of een open keuken is een eettafel makkelijker te plaatsen.

 

Bijkeuken

Er bestaat ook een bijkeuken. Een andere naam voor een bijkeuken is een achterkeuken. Een bijkeuken grenst als het ware aan een keuken. Deze ruimte is bedoeld voor huishoudelijke handelingen. De huishoudelijke handelingen kunnen onder andere zijn: wassen, drogen en strijken. Ook kan een bijkeuken gebruikt worden van het opbergen en bewaren van voorraden.