Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Je huis pimpen

Als je graag je huis wilt pimpen, maar geen zin hebt om hier een fortuin aan uit te geven, moet je dit op een creatieve manier doen. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je jouw huis kan pimpen zonder hier heel veel geld aan uit te geven.

Verf eens wand

Vaak kun je jouw huis heel anders uit laten zien door gewoon een likje verf. Kies een kleur uit die helemaal hot is of kies je lievelingskleur en verf hiermee een wand in je slaap- of woonkamer. Zorg er wel voor dat je geen kleur pakt die je kamer optisch kleiner of donkerder maakt. Kijk hiervoor eerst op internet!

Groen moet je doen

Materialen die uit de natuur komen zoals een hangplanten of takken kunnen erg leuk uitzien in een woonkamer. Zorg er wel voor dat je het rustig houdt in je kamer. Voor dat je het weet lijkt je kamer op een oerwoud.

Muurdecoratie

Vaak werkt het ook om eens te kijken naar muurdecoratie. Een mooi object kan bijvoorbeeld al een echte blikvanger zijn voor in je kamer. Je creëert hiermee een eigenzinnige look. En nee, dit hoeft niet uit een of andere dure designerwinkel te komen. Kijk eens rond in een outlet of bij de lokale kringloopwinkel. Je zou ook altijd eens op marktplaats kunnen kijken. Een mooi schilderij of poster hoeft niet altijd duur te zijn.

Nieuw textiel in huis

Soms kun je je kamer al heel anders uit laten zien door middel van een aantal nieuwe kussenhoezen, frisse dekens of een nieuw tapijt. Voor een paar euro kun je dit al aanpassen. Kijk eens bij een goedkope woonwinkel of misschien gewoon op marktplaats.

Herstel wat je hebt

Als je loszittend behang of kapot houtwerk hebt, kun je dit op een snelle en eenvoudige manier weer herstellen. Op deze manier ziet het er dan weer uit als nieuw. Daarnaast kun je ook de stoffen van je meubels veranderen. Dit is over het algemeen erg lastig, dus ik zou het niet zelf doen. Kijk eens om je meubels te laten stofferen. Dit kan bijvoorbeeld bij een bedrijf als goedkoopstofferen.