Adfunding
Image default
Gezondheid

Desinfectiemiddel

Sinds Nederland geraakt is door het coronavirus is de vraag naar desinfectiemiddelen drastisch

 

Wat doet het

Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen. Op deze manier worden bacteriën, schimmels en virussen op oppervlakken bestreden. Een middel wat desinfecteert is alcohol. Het verschil tussen desinfecteren en schoonmaken is als volgt. Met schoonmaken worden er vuil schoongemaakt. Door dit te doen wordt het ontstaan van de micro-organismen vorkomen. Ook wordt er door schoon te maken de verspreiding van de micro-organismen voorkomen.

 

Desinfectiemiddel is meestal een mengsel van een of meer werkzame stoffen. Door de werkzame stoffen worden de micro-organismen onschadelijk gemaakt. Er zijn meerdere soorten, waarmee gedesinfecteerd kan worden. Zo is er een desinfecterende handreiniger, handalcohol, desinfecterende reinigingsdoek en desinfecterende schoonmaakmiddel. Desinfectiemiddel moet voor 99% bacteriën kunnen doden. Dit moet gedaan worden in een tijd van 5 -10 minuten. Het wordt aangeraden om oppervlaktes die vaak worden aangeraakt schoon te maken. Badkamers moeten altijd worden gedesinfecteerd. Dit moet gedaan worden, vanwege de ziekteverwekkers. Deze ziekteverwekkers kunnen bacteriën verspreiden, waar mensen ziek van kunnen worden.

Desinfecteren en ontsmetten

Het verschil tussen desinfecteren en ontsmetten, is gebaseerd op de hoeveel bacteriën. Bij beide manieren, worden er bacteriën gedood. Alleen niet in elke situatie wordt evenveel gedood. Desinfecteren is krachtiger dan ontsmetten. Bij desinfecteren kan er af en toe zelfs 100% van de bacteriën, virussen en schimmels worden gedood.

 

Zelf iets doen tegen ziekteverspreiding

Zelf kan je ook iets doen tegen de verspreiding van bacteriën. Zo kan je al beginnen met het schoonmaken en desinfecteren van vervuilde oppervlakken. Daarnaast moeten voorwerpen minimaal een keer per dag worden gedesinfecteerd. Ook is het belangrijk om te desinfecteren

tijdens koude- en griepseizoenen. Het aangeraden om te desinfecteren tijdens een virusuitbraak.

Ook is het handig om handfree dispensers te halen. Hierdoor raak je niet met alle bacteriën het zeeppompje aan. Ook is het belangrijk om je handen minimaal 20 sec te wassen. Alleen op deze manier kunnen alle bacteriën worden bestreden. Als je toch vieze handen hebt, raak dan niet uw mond ogen en neus aan.