Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Waarom raamfolie steeds populairder wordt

Raamfolie zie je in vrijwel overal. In huizen, in kantoorpanden, bij magazijnen en op scholen. Raamfolie is al jarenlang in omloop maar is lange tijd onderbelicht gebleven. Het werd vooral gezien als een goedkope oplossing waarbij uitstraling er niet zozeer toe deed. Dat had vooral te maken met een gebrek aan keuzemogelijkheden en omdat het vrij lastig was om raamfolie goed aan te brengen. Maar de tijden zijn veranderd. En dat blijkt maar weer uit de informatie uit dit artikel. Ontdek waarom raamfolie tegenwoordig steeds populairder wordt.

Raamfolie is goedkoop & makkelijk aan te brengen

Een rol privacy folie is nog steeds erg goedkoop in vergelijking met andere vormen van raambedekking. Dat komt mede omdat je geen rails of specifieke bevestigingsmaterialen nodig hebt om het aan te brengen. Dankzij de statische werking van het folie kun je het direct op het raam ‘plakken’. De kunst daarbij is wel dat je dit strak doet, zonder luchtbellen tussen het folie en het raam te creëren. Met de komst van onder andere de zelfklevende Squid raamfolie is dit een stuk makkelijker geworden. Dankzij kleine luchtbuisjes die naar de uiteinden van het folie lopen is het probleem van luchtbellen bijna volledig verdwenen.

Raamfolie is veelzijdig

Raamfolie is in vergelijking met andere vormen van raambedekking niet alleen goedkoper maar het is ook erg veelzijdig. Je kunt het in huis gebruiken maar ook op kantoor. Veel kantoren hebben bijvoorbeeld grote, open ruimtes met veel glas. Voor vergaderruimtes heb je natuurlijk enige mate van privacy nodig. Dan is one way vision folie perfect! Van binnen kun je wel naar buiten kijken maar andersom kun je van buiten niet naar binnen kijken.

Wil je een ruimte daarentegen helemaal afsluiten? Gebruik dan verduisteringsfolie. Deze folie is niet alleen ondoorzichtig maar blokkeert ook tot 85% van het zonlicht. Dat maakt raamfolie dus ook geschikt voor het gebruik in opslagruimtes waarmee je met dit folie voorkomt dat spullen verkleuren door de zon.