Adfunding
Image default
Huishoudelijk

Oplossingen voor de uitstoot van broeikasgassen in suikerriet

Suikerriet is een hoofdgewas dat op grote schaal wordt verbouwd in de tropische regio’s van Azië en Afrika, waar het oogsten van het gewas aanzienlijke winst oplevert.

Suikerriet wordt op grote schaal gebruikt voor de productie van voedsel, biobrandstoffen en landbouwproducten en dient voor veel landen als een belangrijke bron van inkomsten. 

Bovendien kunnen agrochemische residuen van blootstelling aan pesticiden in de voedselketen terechtkomen door consumptie van bewerkte en bereide voedingsproducten. Deze besmetting kan uiteindelijk leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker, geboorteafwijkingen, voortplantingsstoornissen, enz. De aanwezigheid van dergelijke gifstoffen kan een bedreiging vormen voor de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld die sterk afhankelijk zijn van dit product. Daarom wordt de noodzaak om het milieu te beschermen door blootstelling aan deze chemicaliën te vermijden urgent. 

Om de effecten van de agrochemische verontreinigende stoffen in suikerriet te verminderen, gebruiken fabrikanten biologische suikerriet producten. Deze producten bevatten een verscheidenheid aan ingrediënten die de boeren van dit gewas een levensvatbaar alternatief bieden voor conventionele producten. De belangrijkste ingrediënten die in deze producten worden gebruikt, zijn onder meer bioflavonoïden, alkaloïden, saponinen en glycosiden. Sommige van deze stoffen kunnen rechtstreeks uit suikerriet worden gewonnen, terwijl andere op verschillende manieren kunnen worden verkregen, zoals chemische synthese en door middel van enzymatische hydrolyse. Suikerriet heeft een hoger suikergehalte dan andere planten, maar de kosten van het oogsten en verwerken ervan maken het onbetaalbaar voor veel boeren die sterk afhankelijk zijn van dergelijke gewassen. Daarom zoeken ze naar alternatieve eiwitbronnen die in suikerrietproducten kunnen worden gebruikt. 

In de afgelopen jaren hebben verschillende bedrijven oplossingen bedacht om een ​​betaalbaar alternatief te bieden voor conventioneel suikerriet door alternatieve suikerrietproducten te gebruiken.

Suikerriet kan worden omgezet in verschillende producten, waaronder sap, gezoet water, zeep, energierepen, siroop en snoep.

Deze producten worden goedkoper beschikbaar gemaakt door gebruik te maken van verschillende ingrediënten, waaronder agar en vruchtensappen van suikerrietvelden, zilvervliesrijst, cacaopoeder en biologische maïs. Suikers kunnen ook worden omgezet in alcohol door enzymen en gist te gebruiken, die als zoetstof in dranken, snoep en wijn kunnen worden gebruikt. 

Om de agrochemische residuen in de producten te verminderen, extraheren fabrikanten de agrochemische residuen via verschillende processen. Het primaire doel van deze extractiemethoden is om de verontreinigingen die in het suikerriet aanwezig zijn, te verwijderen. Dit wordt gedaan door middel van stoomdestillatie, wassen en andere methoden. Daarnaast kunnen de producten ook worden gehydrolyseerd en gebruikt voor het maken van sappen. De suikers kunnen ook worden omgezet in ethanol door enzymen te gebruiken en kunnen voor verschillende industriële toepassingen worden gebruikt. Suikerriet kan dus worden gebruikt als een hernieuwbare hulpbron, omdat het duurzaam van aard is en een uitstekende bron van inkomsten vormt.

OrganicWare

https://www.organicwareshop.nl/suikerriet1.html