Adfunding
Image default
Sport

Sportevenement organiseren: van budget tot medailles bestellen

Bij het organiseren van een sportevenement komt heel wat kijken. Een succesvol evenement wordt uitgevoerd aan de hand van een goed doordacht stappenplan, goed contact met leveranciers met andere partijen en een bijpassend budget. Budgettrophy.com levert sportbekers, voetbalmedailles, hockey prijzen en tal van andere medailles, beelden en rozetten aan organisatoren van sportevenementen. Daardoor heeft het bedrijf in veel keukens mee kunnen kijken. In dit artikel krijg je daardoor meer informatie en tips waarmee jij van jouw sportevenement een succes maakt!

Begin met een planning op basis van doelstellingen

Ieder sportevenement begint met het formuleren van doelstellingen. Deze vormen het raamwerk van je evenement. Wat is het doel van je sportevenement? Wat is je doelgroep? De doelgroep bepaalt voor een groot deel wat het doel is van je evenement. Gaat het om kinderen die je in beweging wilt krijgen? Gaat het om een bedrijventoernooi? Of een teambuildingevenement voor de eigen organisatie? Wanneer je dit duidelijk hebt kun je het budget gaan bepalen.

Hoeveel budget heb je nodig en waar haal je het vandaan?

Het bepalen van je budget is voor een groot deel afhankelijk van je doelstellingen. Een succesvol evenement hoeft geen handenvol geld te kosten maar je hebt wel een budget nodig voor het bestellen van medailles of sportbekers, een bedrijventenue, het huren van een sportlocatie en eventueel het verzorgen van de catering. Vraag ook bij je bedrijf of de vereniging na of er een potje is dat beschikbaar gesteld kan worden voor het evenement. Sponsoren zoeken is ook een goede manier om je budget te vergroten. Via Budgettrophy.com kun je sportprijzen zoals voetbalmedailles, hockey bekers of andere medailles eenvoudig personaliseren, bijvoorbeeld met het logo of de bedrijfsnaam van je sponsoren. Wanneer je budget op orde is en je doelstellingen helder zijn is het tijd om bestellingen te plaatsen en het draaiboek voor de dag zelf te maken.

Bestellingen plaatsen bij leveranciers

Op basis van je budget bepaal je of je catering inschakelt of zelf boodschappen gaat doen voor bijvoorbeeld een barbecue of een lekkere lunch. Zoek contact met een drukker voor het maken van banners, spandoeken en shirtjes. Daarna bestel je de medailles of sportbekers die bij je evenement passen. Op Budgettrophy.com heb je ruime keuze uit sportprijzen voor vrijwel iedere sport. Voetbalmedailles, hockey prijzen, atletiek trofeeën, kampioensschalen en tal van andere mogelijkheden. Het is ook mogelijk om blanco medailles en andere sportprijzen te bestellen. Via de webshop kun je deze eenvoudig personaliseren. Laat er een persoonlijke boodschap opzetten, voeg een logo toe of laat een bedrijfsnaam drukken. Alle sportprijzen worden in eigen beheer gemaakt dus je bestelling is niet alleen voordelig maar ook snel bezorgd!

Maak het draaiboek voor de dag zelf

In je draaiboek maak je een planning voor de dag van het evenement. Denk aan het tijdstip van ontvangst, wedstrijdschema’s en pauzemomenten. Denk er ook aan dat je de spelregels en andere belangrijke zaken zoals de route op het veld inzichtelijk maakt voor je deelnemers. Informeer ze op tijd over de inhoud van je draaiboek zodat je evenement soepel van start gaat.

Succes alvast met het organiseren van je evenement! Wil je meer weten over het bestellen van medailles of sportbekers? Neem dan vooral even contact op met de klantenservice van Budgettrophy.com. Ze helpen je graag verder en kunnen je alles vertellen over de nieuwe collectie voetbalmedailles en andere prijzen die met regelmaat uitgebracht worden.