Adfunding
Image default
Sport

Voor welke golfschoenen gaat u?

Golfschoenen kopen is een lastig karwei. Er zijn veel verschillende soorten en het is belangrijk dat u de schoenen kiest die het best bij u passen. Welke verschillende soorten zijn er en waar moet u op letten?

Waterdichtheid

Waterdichte golfschoenen zijn geen overbodige luxe, zo kunt u op een regenachtige dag toch over de golfbaan struinen. Waterdichte golfschoenen kopen vraagt dan ook meer van uw portemonnee. De golfschoenen moeten namelijk worden geïmpregneerd, of er moet een membraam worden geplaatst tussen de laagjes leer.

Inlopen van golfschoenen

Golfschoenen kopen die te strak zitten, klinkt gek, is het niet. Golfschoenen lopen namelijk in de breedte uit en dus kan het zo zijn dat de schoenen die in de winkel perfect zaten nu niet meer lekker zitten, dat is niet wenselijk.

Spikes of noppen?

Het is belangrijk een keuze te maken tussen afneembare spikes en noppen. Uiteraard kunt u afneembare spikes vervangen voor een nieuw paartje afneembare spikes wanneer deze versleten zijn. Noppen slijten natuurlijk ook. Wanneer de noppen toe zijn aan vervanging moet heel de schoen vervangen worden, noppen zijn niet afneembaar en zijn dus niet apart te vervangen. Verder bezorgen schoenen met spikes meer grip op de ondergrond dan schoenen met noppen. De golfschoenen met noppen zijn daarentegen wel makkelijk in gebruik, niet alleen op, maar ook naast de golfbaan.

De klassieke golfschoen

De kwaliteit van deze golfschoenen zijn bijzonder goed, deze klassieke golfschoenen zijn namelijk gemaakt van leer. De schoenen hebben een klassiek design maar bieden de moderne steun.

Golfschoenen

De professionals

Deze schoenen zijn vaak op maat gemaakt en zijn ook stevig in de prijs. Als echte professional kunnen deze schoenen niet in uw kast ontbreken. De schoenen zijn licht in gewicht en bieden toch comfort en stabiliteit.

De casuals

De naam zegt het al, deze schoenen zijn gemaakt om niet alleen op, maar ook naast de golfbaan te dragen. Deze schoen bieden buiten het stijlvolle uiterlijk toch prima comfort. De sneakers bieden uiteraard niet hetzelfde comfort als de professionals/klassiekers, hier is de prijs dan ook niet naar.

Onderhoud

Al deze verschillende soorten golfschoenen hebben stuk voor stuk onderhoud nodig. Het ene paartje heeft meer onderhoud nodig dan de ander. Zo moeten lederen schoenen ingesmeerd worden met schoensmeer, waar schoenen van kunststof dat uiteraard niet hoeven. Het is wel voor elke golfschoen belangrijk dat er regelmatig een natte doek langs wordt gehaald.

Na een regenachtige dag is het belangrijk dat de schoenen droog worden gemaakt. U kunt de schoenen droog maken door de buitenkant met een handdoek af te doen. Verder kunt u oude kranten in de binnenkant van de schoen stoppen. Op deze manier trekt al het vocht uit de golfschoenen en zijn ze klaar voor volgend gebruik.