Adfunding
Image default
Sport

Welke blessures kan je oplopen tijdens sporten?

Blessures kunnen voorkomen bij iedere sport. Sommige blessures worden veroorzaakt door overbelasting, andere blessures ontstaan doordat je niet goed voorbereid aan het sporten begint. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende blessures die je kunt oplopen tijdens sporten. We geven ook advies hoe je blessures kunt genezen. Daarnaast is het belangrijk dat je naar de fysio gaat als je blessure langer dan 2 weken aanhoudt. Fysiotherapeut Drunen staat altijd klaar om je te genezen en te behandelen voor alle blessures.

Wat zijn de meest voorkomende blessures?

Tijdens sporten kun je blessures oplopen als je niet goed warm bent voordat je aan sporten begint of als je tevaak de verkeerde beweging maakt.

De meest voorkomende blessures zijn:

– spierscheuren

– kneuzingen

– verstuikingen

– bottenbreuken

Spierscheuren komen vooral voor bij krachtige en explosieve sporten, zoals gewichtheffen en sprinten. Kneuzingen ontstaan door directe impact, bijvoorbeeld als je wordt geraakt door een bal of iemand anders. Verstuikingen zijn blessures aan de spieren, ligamenten of pezen. Bottenbreuken ontstaan door harde impact of krachtige bewegingen.

Hoe voorkom je blessures?

Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je goed voorbereid aan het sporten begint. Zorg ervoor dat je een warming-up doet voordat je gaat sporten. Een warming-up zorgt ervoor dat je spieren opgewarmd worden en minder kans hebben om blessures te oplopen. Daarnaast is het belangrijk dat je rust neemt tussen trainingen door, zodat je lichaam de kans heeft om te herstellen.

Als je blessures toch oploopt, is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Koude compressen of ijs zijn een goede manier om blessures te verzorgen. Laat blessures altijd door een arts beoordelen, voordat je begint met behandelen. Soms is het nodig om medicijnen of fysiotherapie te gebruiken om blessures te genezen. Een fysiotherapeut kan je door middel van behandelingen te geven of massages sneller genezen. Ook voorkom je dat de blessure langer aanhoudt.