Adfunding
Image default
Sport

Sterke bekkenbodemspieren zijn gunstig voor zowel vrouwen als mannen

Voor veel vrouwen is het belangrijk om de bekkenbodemspieren te trainen. Zeker na een bevalling of naarmate ze ouder worden, maar voor jonge vrouwen is het ook belangrijk om goede bekkenbodemspieren te hebben. Je kan er een hoop ellende mee voorkomen, zoals onder andere incontinentie. Hoe sterker de spieren, ook al op jonge leeftijd, hoe beter problemen opgevangen of voorkomen kunnen worden.

Maar wist je dat bekkenbodemspieren trainen voor mannen ook geen overbodige luxe is? Mannen halen ook veel voordelen uit sterke bekkenbodemspieren. Sterke spieren op dit gebied is dus niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen! Vaak is het niet eens bekend dat mannen ook bekkenbodemspieren hebben, maar ze hebben deze wel degelijk. Bij mannen zit deze spier tussen het stuitbeen en het schaambeen. Om deze spier te kunnen voelen span je hem aan en plaats je twee vingers tussen de anus en het scrotum. Een sterke bekkenbodemspier bij mannen zorgt onder andere voor een sterkere blaas, langer en beter uithoudingsvermogen tussen de lakens en een verstevigde romp.

EMS trainingen van StimaWELL

De bekkenbodemspier bij mannen kan op twee verschillende manieren getraind worden. De ene manier is via een conventionele krachttraining, de andere manier is via een EMS trainingsprogramma. Het bedrijf StimaWELL heeft zichzelf bewezen in de wereld van EMS trainingen. De apparatuur die ze verkopen en verhuren is van hoge kwaliteit en voldoet aan alle Europese eisen. Daarbij zijn EMS trainingen zeer doeltreffend bevonden, het is een simpele maar zeer effectieve manier om spieren sterker te maken. Zeker voor dieper liggende spieren, zoals de bekkenbodemspier, werkt EMS voortreffelijk.

Bij een EMS training voer je eenvoudige oefeningen uit terwijl je spieren van buitenaf gestimuleerd worden door middel van elektrische signalen. Ook wanneer je een spier niet zelf beweegt met een oefening wordt deze via de elektrische signalen toch gestimuleerd en op deze manier sterker. Een EMS training kan je thuis uitvoeren met de producten van StimaWELL, maar kan ook onder begeleiding van goed opgeleide EMS instructeurs in een EMS studio.

Wanneer ga jij beginnen met het sterker maken van je bekkenbodemspieren? Bezoek de website stimawell.com/nl voor meer informatie over EMS, het huren of kopen van materiaal en de EMS studio’s.

https://www.stimawell.com/nl-nl