Adfunding
Logo_Kleinkunstig_(Small)
Onderwijs

Kunst en techniek

Als je het hebt over techniek of over kunst vergeten mensen vaak dat die twee dingen dichter bij elkaar liggen dan je zou denken. Zo heb je veel verschillende kunstvoorwerpen die gemaakt zijn met de hulp van techniek, je kan dus zeker wel zeggen dat techniek een goed hulp middel is voor het maken van kunst. Veel mensen denken dat kunst alleen tekeningen zijn of schilderijen, dat is absoluut niet waar. Ook muziek, dans, theater en ga zo nog maar door zijn allemaal vormen van kunst. Zo ook techniek, je hebt veel soorten voorwerpen die gebruikt worden om kunst te maken. Vooral in deze tijd is het heel normaal om over techniek voor te gebruiken. Als je al denkt aan een computer waar je zoveel ontwerp progamma’s voor hebt, laat dan staan wat je allemaal nog meer kan doen met techniek op het gebied van kunst.

Techniek gebruiken voor kunst

Je hebt verschillende soorten voorwerpen waar je kunst mee kan maken, technische voorwerpen. Denk inderdaad bijvoorbeeld aan een computer waarmee je dingen kan ontwerpen, of een printer waarmee je dingen kan uitprinten. Dat zijn alle twee nog redelijk dagelijkse voorwerpen. Iedereen gebruikt wel eens een computer of printer, maar je hebt ook andere technische dingen waarmee je kunst kan maken. Zo heb je een 3D-printer pen, waarmee je letterlijk kan tekenen wat je wilt. Vervolgens als je het getekend hebt is het uiteindelijk een 3D figuur, die je dus daadwerkelijk kan gebruiken en aanraken. Ook in het Techlab heb je genoeg dingen waarmee je kunst kan maken. Een leuk iets is Techniekles op basisscholen geven, zo leer je de kinderen op jonge leeftijd wat techniek is.

CKV

Ook bij CKV kan techniek af en toe naar voren komen. CKV heeft een hoop verschillende categorieën. Wat ook wel kunstdisciplines in CKV wordt genoemd. Dit houd simpel weg in, dat je verschillende methodes hebt waarmee je kunst kan maken, en waarmee jij je gevoel kan uiten. Of het nu gaat van fysiek teken of op een computer, of van een simpele tekening naar een technisch project. Het hoort er allemaal bij!

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Zakelijk Engels cursus

Het gemak van Shiftbase

Cultuur Workshops op school