Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Zorg

Trainen met geweldloos communiceren in de zorg

Het afgelopen jaar heeft de zorg onder grote druk gestaan, wat zich voornamelijk uitte in de ziekenhuizen. Echter, ook in verzorgingstehuizen was en is het hardwerken door het plannen van bezoekersafspraken, het voorkomen van verspreiding van corona in het tehuis en het omgaan met ouderen die minder activiteiten mogen ondernemen als gevolg van de maatregelen. Desondanks kent het werk ook hele mooie aspecten, omdat je als zorgmedewerker de ouderen heel persoonlijk leert kennen en hen een mooie tijd kunt bieden door hen te verzorgen en te vermaken.

Hoe zorgzaam je echter ook bent, soms komen escalerende situaties voor die niet eenvoudig om te zetten zijn in positiefs. Hoe reageer je bijvoorbeeld op een dementerende oudere, die zich agressief opstelt tegenover jou en op welke manier handel je als een familielid van de bewoner aanvallende opmerkingen maakt naar het zorgpersoneel? In de omgaan met agressie training van Zelfsterk zullen zorgmedewerkers oefenen met dit grensoverschrijdende gedrag en deze agressiviteit om te leren hoe je escalatie van deze situaties kunt voorkomen.

Hoe is de agressietraining vormgegeven?

Zelfsterk is gespecialiseerd in het geven van trainingen, waarin zorgpersoneel oefent met geweldloos communiceren in escalerende situaties. Hoe reageer je namelijk op dementerende ouderen, die zich van geen kwaad bewust zijn? Agressie kan in verschillende mate voorkomen en wordt zowel fysiek als verbaal geuit. De trainingen van Zelfsterk kunnen om die reden op maat gemaakt worden, zodat deze naadloos aansluit op realistische en alledaagse situaties voor jouw zorgmedewerkers. Op die manier leert het personeel op een geschikte manier op te komen voor zichzelf, grenzen te stellen en een goede relatie te onderhouden met de bewoners.

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de agressietraining van Zelfsterk en zou je er graag meer over willen weten? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website van Zelfsterk voor meer informatie.

https://www.zelfsterk.nl/

Gerelateerde artikelen

Je zorg administratie goed regelen

Verschil fysiotherapie en chiropractie.

Wilsverklaring voorbeeld gebruiken