Adfunding
Image default
Zorg

Hoe de producten van TENA uw leven kunnen veranderen

Ongewenst urineverlies is heel vervelend. Het is niet alleen buitengewoon onhandig, het zorgt bovendien voor veel schaamte en onzekerheid. Het is overigens een misverstand dat alleen vrouwen kampen met urineverlies en dat het alleen voorkomt bij vrouwen en dan ook nog alleen bij die vrouwen die kampen met een verzakte baarmoeder. Niets is minder waar. Ook mannen kampen soms met ongewenst urineverlies en er zijn meerdere oorzaken voor deze vervelende kwaal aan te wijzen.

Wat kunt u doen als u uw plas niet goed kunt ophouden?

Als u merkt dat u uw urine niet goed kunt ophouden dan kan dit een  tijdelijke oorzaak hebben. Sommige mensen noemen het ‘kou op de blaas’ maar meestal is er wat anders aan de hand. Veel vrouwen hebben er bijvoorbeeld last van als ze moeten niezen of hoesten, maar soms ook bij het tillen van iets zwaars. Bij  dit soort urineverlies hoeft u zich geen grote zorgen te maken. Het hoort een beetje bij de leeftijd. Als u er regelmatig last van heeft dan kunt u een TENA inlegger gebruiken om dit, vaak geringe, urineverlies op te vangen. Als u zeer regelmatig dit probleem ervaart dan kunt u ervoor kiezen om permanent een TENA inlegger in uw slip te dragen, zodat er geen ongelukjes gebeuren en u zich in gezelschap niet hoeft te generen.

Kan ik ook maandverband gebruiken als ik last heb van urineverlies?

Veel vrouwen gebruiken maandverband of een inlegkruisje als ze last hebben van gering urineverlies. Dit werkt vaak niet afdoende. Menstruatievocht is van een geheel andere structuur dan urine. Maandverband is dan ook vaak minder goed in staat om urine op te vangen en goed vast te houden. Modern maandverband heeft dan weliswaar een drooghoudlaagje, maar dat werkt echt alleen maar bij zeer gering verlies van urine, het moet dan gaan om druppels, en dat is vaak niet het geval. U loopt dus het risico dat u onaangenaam gaat ruiken als u maandverband gebruikt voor uw blaasprobleem. Doe dit dus niet, kies voor TENA incontinentiemateriaal, deze producten zijn speciaal ontworpen en bedoeld voor urineverlies. Deze producten bieden dan ook een veel betere bescherming. Zo wordt de urine meteen omgezet in gel, waardoor deze niet meer kan uitvloeien en het verband veel meer vocht kan opvangen. Als u een maandverband gebruikt en u verliest meer dan een klein plasje urine is de kans heel groot dat het maandverband dit niet ‘trekt’ met alle nare gevolgen van dien.

De verschillende producten van TENA

TENA is een Zweeds bedrijf dat al vele decennia producten voor ongewenst verlies van urine op de markt brengt. In de loop der jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid. Welk product u kiest hangt af van de mate van urineverlies en uw verdere persoonlijke situatie. Als u bijvoorbeeld niet ieder moment in staat bent om het incontinentiemateriaal te verschonen dan kiest u een product dat grotere hoeveelheden urine kan opvangen. Wilt u zeker weten dat niemand in de gaten heeft dat u een incontinentieverband draagt dan valt de keuze op een dun verband dat niet zichtbaar is. Daarnaast zijn er ook incontinentie pants, deze zijn bedoeld voor zwaar urineverlies en kunnen bovendien ook beschermen tegen ongewenst verlies van ontlasting.

Waar kan ik TENA artikelen kopen?

De artikelen van TENA zijn te koop bij de drogist en bij de ruim gesorteerde supermarkt. Speciale producten, zoals de TENA pants, vindt u niet in de supermarkt maar uitsluitend bij drogisterijen en winkels die materialen verkopen voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Natuurlijk kunt u TENA producten ook online bestellen. Dit is een ideale oplossing als u het vervelend vindt om uw aankoop in een winkel te doen. Zeker in deze tijd waarin we allemaal zoveel thuis moeten blijven is het online kopen wellicht wel zo verstandig. Meer informatie? Op Hulpmiddelonline.nl helpen ze u graag!