Adfunding
Image default
Zorg

Manueel therapeut Almelo kijkt verder dan alleen spieren

Het kan gebeuren, dat het ineens in je rug schiet of dat je last hebt van je nek of een ander lichaamsdeel. Soms wordt het veroorzaakt door je spieren, die bijvoorbeeld samenknijpen of een triggerpoint veroorzaken. Je spieren kunnen heftig reageren op stress of een verkeerde beweging die je maakt. Maar het kan ook zijn dat de oorzaak van jouw pijn niet je spieren zijn, maar dat er iets verkeerd zit in je gewrichten. Bij manuele therapie wordt gekeken naar de oorzaak van jouw klachten en kan er gewerkt worden aan de gewrichten. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van je lage onderrug, kan het zijn dat je bekken scheef staan. Een leuke manueel therapeut Almelo is in de mogelijkheid jouw bekken weer recht te zetten. 

Effectief programma

Manueel therapeut Almelo biedt een programma aan die effectief is om de pijn in je gewrichten te verlichten of op te lossen. Rugpijn is een veelvoorkomend probleem, en kan als je er niet op tijd iets aan doet ook chronisch worden. Chronische klachten kunnen het leven steeds lastiger en vermoeiender maken. Manueel therapeut Almelo helpt graag om de klachten te verlichten, waardoor je gewoon nog je dagelijkse dingen kunt blijven doen. 

Manuele therapie vs. fysiotherapie

Manueel therapeut Almelo werkt anders dan een gewone fysiotherapeut. Er wordt bij manuele therapie in Almelo vooral gewerkt aan de klachten omtrent de wervelkolom en ook aan klachten omtrent de gewrichten van die patiënt. Door middel van manuele therapie kan je meer vrijheid in je beweging ondervinden waardoor je minder pijn ervaart. Het probleem die je ervaart wordt goed bekeken en strikt aangepakt. Ook krijg je adviezen en oefeningen mee die je thuis in de praktijk kunt brengen. Manueel therapeut Almelo helpt de patiënten niet alleen pijn verlichten, maar draagt ook bij aan een lang termijnplan van de patiënt.