Adfunding
Image default
Telefonie

Geld besparen op je telefoon

Ben jij ook iemand die elk jaar of elke twee jaar een nieuw abonnement neemt voor zijn mobiele telefoon? Een mobieltje is eigenlijk best een grote kostenpost, en maakt je dure leven nog duurder dan deze al is. Ook gaan de telefoons van vandaag steeds sneller kapot en ben je opeens tal van euro’s kwijt aan reparatiekosten of misschien zelfs een nieuwe telefoon terwijl je oude abonnement nog loopt. Niet echt handig dus. Wat kun je doen om geld te besparen op je telefoon? Hoe doe je dat?

Kostenposten

Allereerst de grootste kostenposten als het gaat om je mobiele telefoon. Als je een losse telefoon regelt of je abonnement al hebt afbetaald, ben je voor het gemiddelde sim-only abonnement zo’n 10 tot 15 euro kwijt. Dat is een stuk beter dan de 45 tot 50 euro voor je abonnement met nieuwe telefoon. Als je daarna ervoor kan zorgen dat je telefoon niet stuk gaat, dan ben je vooral je geld kwijt aan een nieuwe batterij om de twee à drie jaar. Ook gaat de camera die op je mobieltje zit uiteindelijk achteruit. Dit kan door de software komen, maar ook zeker door het vele gebruik van je telefoon in bijvoorbeeld vochtige locaties (badkamer) of je broekzak. Hierdoor gaat de lens langzaam achteruit.

Telefoonhoesje

Om te voorkomen dat er iets anders aan je telefoon stuk gaat, kun je een telefoonhoesje aanschaffen. Zowel een telefoonhoesje als een screen protector helpen gigantisch om (modernere) mobiele telefoons te verstevigen en zijn de aankoop meer dan waard. Vooral de telefoons van Samsung die onder andere een gebogen scherm hebben worden steeds breekbaarder. Zorg er daarom wel voor dat je een stevig hoesje hebt. De meeste zijn leuk qua uiterlijk, maar hou er rekening mee dat de hele goedkope niet zoveel bescherming bieden.

Tweedehands en in één koop

Het is goedkoper om je telefoon in één keer aan te schaffen dan wanneer je hem per maand gaat afbetalen. Dit is voor providers een flink verdienmodel. Een andere goede optie is om niet de nieuwste telefoon te kopen maar goed te zoeken naar het bijna nieuwste model die nauwelijks gebruikt is door iemand anders. Hier kun je ook een paar honderd euro mee besparen tegen een relatief laag risico, vooral als er nog garantie op zit.

https://www.telefoonhoesje.nl/