Adfunding
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Laten we eens kijken naar de apparatuur die we nodig hebben om ons eigen bier te maken. Met het zelf bier brouwen gaan ervan uit dat we 40 pinten gaan drinken.

1 x 30 Liter Emmer met deksel.

1 x luchtslot (wordt standaard geleverd met 30 liter emmer)

1 x Sifon en ‘U’ Tube

1 x Sterilisator

1 x Mengen van peddel/lepel.

1 x Beer Kit om 40 pinten te maken (bij voorkeur met 3 kilo Mout)Of:

1 x Drukvat voorzien van een drukventiel/injectieklep

23 x Een liter huisdierflessen met passende deksels

40 x Een Pint glazen flessen plus 40 kroonkurken (& 1 x Capping Machine om de kappen op te zetten)

Welke ruimte heb ik nodig?

We hebben twee ruimtes nodig, een voor het fermenteren van het bier en een voor het opslaan en serveren van het bier. Een vat/emmer neemt ongeveer 300mm x 300mm in beslag. Dit is alle ruimte die we nodig hebben.

Welke temperatuur wil ik hebben?

De gistingstemperatuur moet 20-27°C (70 tot 82°F) zijn. Het is veel beter om een lagere temperatuur te hebben die constant is dan een hogere temperatuur die schommelt. Luchtkastjes zijn zeker geen goeie ruimtes. Als u moeite heeft met het vinden van een ruimte die de juiste temperatuur heeft, dan kunt u kiezen voor verwarmingsapparatuur. bijvoorbeeld een thermostatisch gestuurde dompelverwarmer, een brewbelt (die om de container wordt gewikkeld) of een warm houd bakje (waar de container op zit). Wanneer u het bier opslaat moet dit op een koele temperatuur opgeslagen worden.

Hoe maken we het bier?

We moeten de instructies op de bierkit lezen, maar aangezien de meeste dezelfde methodes gebruiken, zal ik een algemeen overzicht geven.

Eerst moeten we alle apparatuur die in contact komt met de vloeistof steriliseren. Dit is samen met de temperatuur de twee belangrijkste dingen bij het maken van bier of wijn. Een slechte sterilisatie zal leiden tot infecties die het bier zullen besmetten het bier zal dan in azijn veranderen. Een goede Cleaner/Steriliser is handig en dit zal ook de vlekken in uw apparatuur verwijderen. Gebruik geen bleekmiddel, want dit lijkt altijd een nasmaak achter te laten, ongeacht hoeveel je het uitspoelt met schoon water. De sterilisator zal je altijd vertellen dat je het met schoon water moet wassen. Leeg het blikje mout in de brouwerijbak. Dit kan normaal gesproken het beste gedaan worden door het blikje onder te dompelen in heet water om het mout te verzachten, waardoor het gemakkelijker uit te gieten is. Spoel het blikje vervolgens af met heet water om eventuele resten te verwijderen.

Afhankelijk van wat voor bier u maakt kan het nodig zijn om wat brouwsel of gegranuleerde suiker toe te voegen. De beste kits zijn alle mout en hebben geen extra suiker nodig.

Vul het volume aan met water. Dit moet zo ontworpen zijn dat de uiteindelijke temperatuur in de emmer rond de 25°C ligt. Roer het mengsel goed door.

Voeg het zakje gist toe aan de emmer, roer opnieuw en vervang het deksel (met een luchtsluis die half gevuld is met schoon water als dat nodig is). Laat het zakje op een warme plaats staan met een omgevingstemperatuur van 21-27°C gedurende ongeveer 5-7 dagen. De fermentatie zal iets langer duren als de temperatuur koeler is en iets sneller als het warmer is. Snelheid is echter geen goede zaak. Als de luchtsluis te veel bruist, dan is de kans groot dat de kamer te warm is.

Wanneer de zwaartekracht ongeveer 1010 bereikt heeft, afhankelijk van het soort bier dat wordt gemaakt (een hydrometer geeft deze waarde aan) en de bubbels zijn gestopt, dan weet u dat de gisting voltooid is. Haal het bier uit de emmer in flessen of in uw vat. Bij het Zelf bier brouwen moet wat priming suikermaan toegevoegd worden (dit is gewoon suiker opgelost in water) volgens de instructies. Extra hopextract, romige top (om de kop beter vast te houden) of finings (die het klaringsproces kunnen versnellen) kunnen nu ook worden toegevoegd. De flessen/vaten moeten dan worden verzegeld en op een warme plaats worden gezet. Dit zal dan een reactie veroorzaken met de gist die de suiker bewerkt om gas te produceren. Dit zal zorgen voor de nodige carbonatie in je brouwsel om een kop te creëren.

Verplaats na 2-3 dagen het vat/de flessen van de warme plaats naar een koude plek, zodat het ontkalkingsproces kan plaatsvinden. De vaten moeten in een ruimte worden geplaatst waar ze niet opnieuw moeten worden verplaatst (als dit nodig is, zal het sediment worden verstoord). Dit kan een week tot vier weken duren. Flessen zullen sneller klaar zijn dan een vat.

Het bier is nu klaar om geproefd te worden.