Adfunding
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke rubberboot heb ik nodig?

De zomertijd zit er aan te komen! Bent u een waterliefhebber en vaak op of rondom het water te vinden? Vindt u dat het tijd is om eindelijk uw eigen boot te kopen? U kunt nu vanuit elk land ter wereld een enorme hoeveelheid opblaasbare boten kopen, maar hoe weet u nu welke boot het beste bij uw wensen past? Met dit bericht hopen wij u voldoende te kunnen informeren zodat u de rubberboot van uw dromen kunt aanschaffen.

Welke rubberboot heb ik nodig?

U kunt een ruim assortiment aan rubberboten kopen. Rubberboten zijn er in veel verschillende soorten en maten maar het belangrijkste verschil is vaak de soort vloer die in de rubberboot te vinden is. Een boot met roostervloer is vaak de goedkoopste, maar niet altijd de beste optie. Daarom is het ook mogelijk om voor een rubberboot te kiezen met een massief aluminium vloer of een opblaasbare luchtdekvloer. Tevens is het ook belangrijk om te overwegen welk materiaal u wilt hebben voor uw rubberboot. U kunt vaak kiezen voor PVC of Hypalon.

Wat is het verschil tussen Hypalon en PVC

PVC stond er vroeger om bekend dat het geen goed materiaal was omdat deze vaak scheurde. Dit blijkt jaren later onzin te zijn. PVC dat stuk gaat komt meestal door het niet goed onderhouden van het materiaal. PVC leent zich uitstekend voor het maken van rubberboten, mits het goed onderhouden wordt. Een verschil tussen PVC en Hypalon is dat veel mensen zeggen dat Hypalon duur is, maar het grootste verschil zit hem in het luchtverlies. De cijfers voor een Hypalon-boot zijn 15% luchtverlies over 24 uur (in de fabriek acceptabel). Voor een rubberboot gemaakt van PVC is dit <7% in 24 uur. Hierdoor hoeft u uw boot minder vaak op te blazen en is de kans op beschadigingen aanzienlijk kleiner.

Waar koopt u een rubberboot

Een rubberboot kopen kan voor een tweedehands boot online of in een zaak. Als u besluit uw rubberboot tweedehands online te kopen zult u goed op moeten letten dat deze technisch in orde is. Vaak komt men bij het kopen van een tweedehands boot bij een particulier al snel verborgen gebreken tegen. Daarom doet u er verstandig aan om toch een boot te kopen bij een watersportwinkel in uw omgeving. Of dit nu een nieuwe of tweedehands boot is, deze bedrijven hebben vaak een groot assortiment staan en kunnen u precies vertellen welke boot het meest geschikt is voor u. Daarnaast hebben zij vaak ook vele accessoires zoals buitenboordmotoren, overkappingen, hoezen en trapjes voor u klaar liggen. Zo kunt u in een keer al uw aanschaffen doen, zodat u zo snel mogelijk het water op kunt!