Adfunding
Image default
Dienstverlening

Is het nodig om regelmatig je groepenkast te vervangen?

Je woont nu al een aantal jaar in je woning en je hebt je meterkast maar een aantal keer gezien, je vraagt je af of het nodig is om je groepenkast te laten vervangen. Gelukkig hoeft je meterkast niet vaak vervangen te worden, de kans is dan ook klein dat het nodig is. Maar wanneer is het wel nodig? En wanneer is het eventueel nodig om meer te vervangen? Hieronder kan je alles vinden over groepenkast vervangen of andere elektra componenten vervangen.

Groepenkast vervangen

Zoals net al vermeld is het niet nodig om regelmatig je groepenkast te vervangen, wanneer je dit wel kan doen is als volgt. Je groepenkast is soms aan vervanging toe wanneer je net in een nieuwe woning komt, omdat groepenkasten lang mee kunnen gaan zijn ze vaak al best verouderd wanneer je in een nieuwe woning terecht komt. Controleer dit dan even, vraag het na of laat een gespecialiseerde elektricien hier naar kijken. Ook is het soms nodig om je groepenkast te laten vervangen wanneer je groepen wilt uitbreiden. Er kunnen maar een bepaald aantal groepen achter een groepenkast, wanneer je meer groepen wilt is het soms nodig om je groepenkast uit te breiden/vervangen of je moet een hele nieuwe groepenkast aansluiten. 

Elektra vervangen

Net zoals je groepenkasten hoeft je elektra niet vaak vervangen te worden maar ook hierbij kan het soms handig zijn om alles na te kijken als je een nieuwe woning koopt of als je elektra verouderd is. Elektra loopt namelijk door het hele huis en er kan zomaar wat mis zijn ergens. Ook stopcontacten hoeven niet vaak vervangen te worden, net zoals lampen. Bij het vervangen van elektra is het wel belangrijk om dit door een gespecialiseerde elektricien te laten doen om kortsluitingen en storingen op lange termijn te voorkomen.