Adfunding
Image default
Sport

De keepers van Ajax en hun marktwaarde

Een club als Ajax heeft met het drukke programma natuurlijk een brede selectie nodig op alle fronten, zo ook op de doelman positie. Er kan namelijk altijd wat gebeuren met keeper nummer 1 waardoor de volgende in actie moet komen, dit zagen we afgelopen week in de Europa League wedstrijd tegen Getafe toen niet André Onana in de goal stond maar tweede keeper Bruno Varela. In onderstaande tekst gaan we de keepers van Ajax beter leren kennen.

André Onana

De 23 jarige André Onana is de onbetwiste nummer 1 doelman van Ajax. Maar voor hoe lang? De doelman staat namelijk in de belangstelling van vele Europese topclubs. De vraag is of deze clubs bereid zijn om de huidige marktwaarde van 45 miljoen euro neer te leggen. Onana is op 2 april 1996 geboren in Nkol Ngok in Kameroen en na jaren in de jeugd van Barcelona te hebben gespeeld maakte hij in 2015 de overstap naar Amsterdam. Onana keept op Adidas Predator keepershandschoenen.

Bruno Varela

Bruno Varela is op dit moment de tweede keeper in de selectie van Ajax. Het grote Nederlandse publiek kon Varela in actie zien in de Europa League wedstrijd tegen Getafe. Bruno Varela is op 4 november 1994 geboren in Lissabon en speelt op huurbasis tot de zomer van 2020 bij Ajax. De huidige marktwaarde van de keeper staat op dit moment op 3 miljoen euro waarbij Ajax ook een optie tot koop in het contract heeft voor dit bedrag. Varela speelt net als Onana op Adidas Predator keepershandschoenen maar we hebben doelman ook al eens op Uhlsport keepershandschoenen gespot.

Dominik Kotarski

De jongste keeper uit de selectie van Ajax is Dominik Kotarski. Kotarski is geboren op 10 februari 2000 in Zabok. De jonge doelman heeft in Amsterdam een contract tot 2023 en zijn huidige marktwaarde staat op dit moment op 1.5 miljoen euro. We zien de doelman vaak in actie met RG keepershandschoenen aan.

Kjell Scherpen

De 2.04 lange Kjell Scherpen is sinds juli 2019 speler van Ajax nadat hij overkwam van FC Emmen. De jonge keeper speelt net als Dominik Kotarski voornamelijk zijn wedstrijden in Jong Ajax. De huidige marktwaarde van Kjell Scherpen staat op dit moment op 1.5 miljoen euro. De keepershandschoenen waarop Scherpen zijn wedstrijden keept zijn van het merk Uhlsport

Benjamin van Leer

Een man die we laatste tijd weinig in actie zien in doelman Benjamin van Leer. Van Leer maakte in de zomer van 2017 de stap van Roda JC naar Ajax. De huidige marktwaarde van de 27 jarige sluitpost staat op dit moment op 900 duizend euro. De keeper werkt zijn trainingen af op Adidas Predator keepershandschoenen.