Adfunding
Image default
Energie

Hoe een boerderij zelfvoorzienend kan worden met een kleine windmolen

In Nederland komt het steeds vaker voor dat er energie opgewekt wordt op een alternatieve manier die ook nog eens goed voor het milieu is. Je hoort vaker dat er dingen op basis van Zonne-energie gaan. Tegenwoordig heb je dus ook zoiets als windenergie. Door middel van wind wordt er energie opgewekt. 

Hoe werkt een windmolen?

Het is helemaal niet ingewikkeld al is het begrijpelijk dat je dat misschien wel denkt. Het is belangrijk voor de windmolen dat hij ergens staat waar hij genoeg wind kan vangen. Zet je hem op een afgesloten plek waar dus weinig wind komt, dan kan hij niet goed draaien en vangt hij geen wind. Zodra hij geen wind pakt dan kan hij geen energie opwekken. Je kunt het vergelijken als zonnepanelen die geen zon krijgen.

Zodra het waait gaat de molen draaien. Doordat hij draait wekt hij dus energie op. Doordat je op deze manier je energie opwekt bespaar je geld voor je eigen portemonnee en je helpt ook nog eens om bewuster om te gaan met de natuur en stroom. Doordat het dus een natuurlijke manier van stroom opwekken is. De boeren die deze methode al in gebruik hebben merken ook zeker dat zij minder in stroomkosten betalen. 

Het voordeel hiervan is dat het in Nederland altijd wel waait. Weliswaar in de winter meer als in de zomer, maar toch is het niet zo dat het een periode helemaal niet waait. Des te meer wind er staat des te meer stroom je dus opwekt. Je zult dan ook wel merken dat het in een seizoen minder is dan de andere. Maar goed uiteindelijk werkt het altijd. Hier vind je meer informatie over de kleine windmolen.

Waarom op een boerderij?

Het hoeft niet per se alleen op een boerderij, maar dat is wel de focus waar wij het op dit moment op leggen. Dit heeft te maken met het feit dat wij denken dat op dit moment de boeren hier het meeste profijt uithalen. Doordat andere huizen vaak op een afgesloten plek zitten met minder wind en boerderijen simpelweg veel meer open ruimte hebben om wind te vangen voor de windmolen.

Met zonnepanelen bijvoorbeeld vang je in de zomer natuurlijk heel veel stroom doordat de zon dan het volst is. In de winter vang je daardoor dus veel minder omdat je in Nederland geen sterke zonkracht hebt in de winter. Met een windmolen heb je dit probleem niet omdat je het hele jaar door wind hebt. Het beste is dan ook om beide te hebben. Je neemt dan de pieken van beide seizoenen. Bekijk hier de voordelen van een kleine windmolen voor uw boerderij.

https://www.eazwind.nl/