Adfunding
Image default
Energie

Goedkope energie na overstappen

We weten het vast allemaal, we kunnen ons heel wat geld besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. En met heel wat geld bedoelen we ook letterlijk héél wat geld. Goedkope energie na overstappen is echt niet overroepen want je kan tot wel honderden euro’s besparen wanneer je de overstap effectief gemaakt hebt. Wil jij dit ook maar weet je niet waar te beginnen of waarop te letten? Dan is dit artikel jouw perfecte hulpmiddel!

 

Hoe het beste aanbod vinden qua goedkope energie?

 

Wanneer je honderden euro’s wil besparen in je energiekost dan is dit eigenlijk vrij gemakkelijk te realiseren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de vergelijkingssites op het internet afschuimen. Op deze sites zie je de verschillen tussen verschillende energieleveranciers en kan jij optimaal profiteren van het beste aanbod dat past bij jouw woonsituatie!

 

Houd rekening met het vaste of variabele tarief voor energie

 

Wanneer je overstapt naar een nieuwe leverancier moet je uitmaken of je wil gebruik maken van een vast energietarief of een variabel energietarief. Het verschil? Wel, bij een vast tarief betaal je tijdens de periode waarin jouw contract loopt, telkens een vaste prijs per kWh. Wanneer je kiest voor een variabel tarief, dan is de prijs afhankelijk van de herberekeningen van de leverancier. Dat wil zeggen dat dus voordelig kan zijn maar helaas ook nadelig.

 

Stap over naar een nieuwe energie aanbieder op het juiste moment

 

Het loont echt wel wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier op het moment dat de eindafrekening van je huidige leverancier er is en je huidig contract dus eigenlijk afloopt. Het bedrag dat jij per maand betaalt wordt gezien op het verbruik per jaar. Natuurlijk is het logisch dat je in de zomer minder verbruikt dan in de winter. Het is dus best om niet over te stappen tijdens of net na de wintermaanden. Zo is de kans groter dat je zal moeten gaan bijbetalen. Wanneer je overstapt na de warme zomermaanden is de kans dus groter dat je zal terugkrijgen van je oude leverancier.

 

Denk rustig na en gebruik je 14 dagen bedenktijd 

 

Een overstap naar een nieuwe energieleverancier maken, hoef je echt niet op 123 te doen. Wanneer je een contract aangaat met een nieuwe leverancier, is het absoluut jouw volste recht om dit contract nog eens heel goed na te lezen. Je hebt wettelijk gezien immers een bedenktijd van veertien werkdagen. Het is dus absurd om deze niet te gaan gebruiken.

 

https://123vergelijkers.nl/energie/