Adfunding
Image default
Kunst en Kitsch

Waarom zijn Perzische tapijten zo duur?

Dit is een van de meest gestelde vragen. Daar zullen we het over hebben en ook over de vraag “waarom zijn Perzische tapijten zo duur”. Welnu, we zullen beide vragen behandelen, inclusief een bonusvraag over hoeveel u kunt uitgeven aan een tapijt. In deze blog lees je waarom een Oosters tapijt zo duur kan zijn.

 

Hier zijn 5 redenen waarom vloerkleden zo duur zijn

–          Arbeidsintensief werk

–          Dure materialen

–          Weefkosten

–          Productieproces

–          Transport en import belastingen

–          Arbeidsintensief werk

–           

De hoeveelheid tijd die aan een klus wordt besteed, weerspiegelt direct de productiekosten. Juist, niet? Zo is het ook met de vervaardiging van vloerkleden. De productie van handgemaakte tapijten is een van de meest arbeidsintensieve banen ter wereld. Waarom niet? Mensen doen tenslotte spinnenwerk.

 

Vezel tot draad: Voordat de vezel wordt geverfd, wordt hij eerst tot draad gesponnen. Sommige draden worden nog met de hand gesponnen en dat kost veel tijd en energie. Het hele proces is niet zo duur, maar het telt wel mee in de kosten van het tapijt.

Kleurverven: Het verven is een ander integraal onderdeel van het maken van tapijt. Dit is waar de draad of het garen de kleuren krijgt. De kosten van kleur zijn duur. Blauwe kleurstof is het duurst en andere kleuren zijn ook niet goedkoop. Als u de wol niet hebt gezien, is het echt vermoeiend werk. Het verven van de kleuren vindt plaats in grote containers die gevoed worden met tonnen duur kolen- of aardgas CNG.

Weven: Van alle tapijtproductieprocessen is het weven het belangrijkste onderdeel. Het is het langzaamste, meest intensieve en duurste deel van het fabricageproces. Dit proces alleen al verklaart waarom tapijten zo duur zijn.

De ware helden van de tapijtproductie zijn de ambachtslieden die de tapijten weven. Zij zitten de hele dag in robotachtige bewegingen met vaste oogballen te werken met enorme patiënten.

Wassen: Het wassen na de ontwikkeling van het tapijt is een andere kostenpost die het tapijt duurder maakt. Bij het wassen worden bleekmiddel en andere chemicaliën gebruikt om het tapijt er mooi uit te laten zien. Dit alles brengt kosten met zich mee en is tijdrovend.

Dure materialen

Voor het maken van tapijten zijn verschillende materialen nodig. Taar, Aanga, Tharri zijn materialen die worden gebruikt in de schering en inslag. Sommige van de soorten vezels die goede tapijten maken zijn:

 

Wol: Het belangrijkste materiaal, wol, is het materiaal dat het meest gevraagd wordt in tapijten. Wol en zijde zijn de belangrijkste vezels, daarom zijn tapijten zo duur. Er zijn verschillende soorten wol voor het maken van tapijten. De goedkoopste wol kan tot $ 6,00 per kilo kosten. Nieuw-Zeelandse wol, de hoogste wolkwaliteit, kan tot $ ___ kosten.

Zijde: echte of zuivere zijde is de duurste vezel. Echte zijde kost ongeveer $ 50,00 per kilo. Hoewel sommige alternatieven voor echte zijde, zoals viscose of bamboezijde, minder kosten, is hun prijs toch hoog in zijn geheel.

Natuurlijke vezels: katoen, sisal, jute, en zeegras zijn minder duur en hebben hun eigen voor-en nadelen.

Synthetische vezels: sommige materialen zoals polyester en nylon zijn niet zo dure tapijten.

Weefkosten

Van alle tapijtproductieprocessen is het weven het belangrijkste onderdeel. Het is het langzaamste, meest intensieve en duurste deel van het fabricageproces. Dit proces alleen al verklaart waarom tapijten zo duur zijn.

De ware helden van de tapijtproductie zijn de ambachtslieden die de tapijten weven. Zij zitten de hele dag in robotachtige bewegingen met vaste oogkassen te werken met enorme patiënten.

Wassen – Het wassen na de ontwikkeling van het tapijt is een andere kostenpost die het tapijt duurder maakt. Bij het wassen worden bleekmiddel en andere chemicaliën gebruikt om het tapijt er mooi uit te laten zien. Dit alles brengt kosten met zich mee en is tijdrovend.

 

Productieproces

Het lange productieproces moet meer worden benadrukt bij het evalueren van de kosten van tapijten.

 

Alle handgeknoopte tapijten zoals plat geweven, handgeweven, shag, enz. vergen tijd in hun productie. Uitzonderlijk handgeknoopte oosterse Perzische tapijten kosten echt veel. Waarom? Simpelweg omdat het knopen van duizenden garens geen snel of gemakkelijk karwei is. We zullen verder bespreken waarom Perzische tapijten zo duur zijn

 

Transport en invoerrechten

De tapijten zijn verpakt op rollen. Elke rol is ongeveer even groot als de breedte van de mat en is zwaar. Dit brengt hogere behandelings- en transportkosten met zich mee. Vooral het verzenden per vliegtuig kan tapijten zeer duur maken.

 

Van alle andere redenen waarom tapijten zo duur zijn, spelen ook de invoerrechten een rol. Invoerrechten worden niet in alle landen op dezelfde manier toegepast. Bilaterale betrekkingen tussen landen kunnen ook een goed of slecht effect hebben op de prijs van tapijten.

 

Waarom zijn Perzische tapijten zo duur?

Van alle andere tapijten zijn Perzische tapijten het duurst. Een echt Perzisch tapijt is gemaakt van wol, zijde, of beide. Wist u dat handgeknoopte Perzische tapijten een geweldige investering zijn? U zult het geleerd hebben wanneer u weet wat deze tapijten waard zijn.

 

Handgeknoopt

De belangrijkste betekenis van Perzische tapijten is dat ze met de hand geknoopt zijn. Perzische oosterse tapijten worden altijd met de hand geknoopt, wat betekent dat er duizenden knopen worden gelegd om deze tapijten te maken.

 

Kwaliteit

De kwaliteit van de Perzische tapijten bepaalt de tijd die nodig is om het tapijt te vervaardigen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer tijd en kosten eraan verbonden zijn.

 

De term “kwaliteit” verwijst naar de kwaliteit van de wol en het aantal knopen in het tapijt. Hoe meer knopen, hoe hoger de kwaliteit van het tapijt.

 

Een Perzisch tapijt van 6’x9′ in kwaliteit 5/32 kan 2-3 maanden in beslag nemen.

 

Plantaardig verven

Een echt Perzisch tapijt is plantaardig geverfd en niet chemisch behandeld. Plantaardige kleurstoffen zijn kleurstoffen die uit de natuur worden gewonnen. Deze natuurlijke kleurstoffen kunnen erg duur zijn omdat ze worden gewonnen uit veel verschillende bloemen, wortels, kruiden en andere natuurlijke bronnen.

 

Dure afwerking

Het wassen en bijknippen van het tapijt is niet het einde van de tapijtproductie. Er zijn nog steeds bewerkingen nodig om de tapijten er mooi uit te laten zien. Elke stap verhoogt opnieuw de productiekosten van de tapijten.

 

De afwerking omvat: het binden van het tapijt, het egaliseren en vlechten van de franjes en het aanpassen van de kleur op plaatsen met lichte kleurverschillen.

 

Volgens de Indiase wetten mogen tapijten alleen worden verpakt met jute als wikkel en niet met plastic. Welnu, jute is duurder dan plastic, dus worden er extra kosten in rekening gebracht voor de mat.

 

Tekort aan arbeidskrachten

Het tekort aan wevers is een andere factor waarom Perzische tapijten zo duur zijn. Helaas is het voor wevers erg moeilijk om te overleven en te leven van geweven tapijten. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om naar grotere steden te verhuizen en meer te verdienen met minder moeite. Degenen die nog steeds weven rekenen meer, zij kennen de waarde van hun grote kunstwerk.

 

Hoeveel te besteden aan een tapijt?

Niet alle soorten tapijten zijn duur. Als je een krap budget hebt, kies dan voor machinaal vervaardigde tapijten. Machinaal vervaardigde tapijten zijn goedkoper dan handgemaakte tapijten. Dat komt zeker omdat er weinig of geen werk direct betrokken is bij het weven ervan.

 

De prijs van een tapijt hangt af van het type tapijt, de weefmethode en de vezels die gebruikt worden bij de fabricage.

 

Vergeet niet dat elk handgeknoopt tapijt geen handgeknoopt tapijt is, maar dat elk handgeknoopt tapijt handgemaakt is.

 

Het handgeknoopte karpet in echte zijdevezel (of wolmix) is het duurste karpet.

 

Nieuw-Zeelandse wol is de fijnste wol, gevolgd door halfgekamde wol en Argentijnse wol.

 

Andere handgemaakte tapijten zoals plat geweven, pluizen, handgeweven, lederen tapijten zijn goedkopere opties.

 

Sommige synthetische vezeltapijten in polypropyleen, polyester zijn sommige goedkope tapijten, om er een paar te noemen.

https://www.koremanmaastricht.nl/oosters-tapijt/