Adfunding
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je allemaal met Excel?

Excel is een spreadsheet programma waar je ontzettend veel met cijfers en data kan doen. Het maakt niet uit of je een groot bedrijf bent of een gezin die het thuis wilt gebruiken. Voor grote bedrijven kunt u het gebruiken voor het beheren van de werktijd of het invullen van de werktijd. Zelfs Als gezin kan je het bijvoorbeeld gebruiken voor uw adres of om uw maandelijkse uitgaven te volgen.

Pluspunten van Excel

Excel geeft je direct een duidelijk overzicht van alle data en grafieken. Omdat het duidelijk is, kunt u snel en overzichtelijk uw cijfers gebruiken. Dit kan veel tijd besparen in vergelijking met bijvoorbeeld alles op los papier schrijven. Een ander voordeel is dat de meeste mensen al een Microsoft Office-pakket hebben. Dit is inclusief Excel, dus er zijn geen extra kosten om Excel aan te schaffen. Bovendien is het programma gemakkelijk te gebruiken en hoeft u geen codes of complexe formules te begrijpen.

Minpunten van Excel

Hoewel Excel veel voordelen heeft zitten er toch een paar nadelen aan het programma. Zo moet je in voor het gebruikt van het programma alle data zelf invoeren en instellen. Dit betekent dat je snel een fout kunt maken als je niet oplet. Een ander nadeel is dat je files verloren kan gaan. Als je de bestanden niet correct hebt opgeslagen dan kun je ze wellicht niet meer terugvinden. Bovendien, als je computer crasht, verliest je ook alles. Daarom is het uitermate belangrijk om een ​​back-up te maken.

Waarom gebruiken zoveel mensen het?

Excel wordt gedistribueerd met Word, PowerPoint, Outlook en Access onder de Microsoft Office-suite. Excel is sinds 1985 de belangrijkste spreadsheet ter wereld. Daarom zal je er waarschijnlijk mee te maken krijgen. Veel mensen kiezen daarom voor een training over Excel. Er bestaat namelijk een grote kans dat je ooit met Excel moet werken.

Werking van Excel

Excel is zeer geschikt voor het verwerken van data en grafieken. Dit komt omdat Excel een programma is dat formules gebruikt om verschillende cellen en kolommen te berekenen. Daarom wordt Excel vaak een spreadsheet genoemd. Op deze manier kunt u snel gegevens analyseren of grafieken maken. Omdat het programma veel formules gebruikt, kan het je helpen tijd te besparen.

https://compu-academy.nl/excel-training/