Adfunding
Image default
Electronica en Computers

Wat is een Chromebook laptop?

Tegenwoordig worden er steeds meer Chromebooks gezien en gebruikt. Echter zijn er veel mensen die niet goed weten wat een Chromebook precies is. Veel mensen weten namelijk niet het verschil tussen een normale laptop en een Chromebook.

Ander besturingssysteem

Een Chromebook wordt gerund door een ander systeem dan de normale laptop. Een normale laptop wordt namelijk vaak gerund door Windows, Linux of macOS. Dit maakt ook dat niet alle programma’s op deze laptops gezet kunnen worden. Chromebook werkt in plaats van met de Windows Store namelijk met de Playstore.

Andere apps

Op een Chromebook staan vaak ook andere apps. Zo wordt bijvoorbeeld het veelgebruikte Office 365 niet ondersteunt op ChromeOS. Hier heeft Google echter wel een aantal plaatsvervangers hiervoor. Zo heeft Google voor Outlook als vervanger Gmail, als vervanger voor Word hebben ze Google Docs en voor Excel hebben ze Google Sheets.

Deze apps lijken heel erg op elkaar. Wel zitten er kleine veranderingen in. Zo vinden veel mensen het fijner om met Word te werken dan met Google Docs. Echter is dit andersom ook. Er zijn ook veel mensen die geen last hebben van de verschillen.

De cloud opslag

In de cloud worden veel dingen opgeslagen op een laptop. Dit komt omdat dit veel geheugen heeft zonder dat het op je laptop staat. Ook kun je er altijd bij als je dat wilt. Op de meeste laptops wordt hiervoor Onedrive of Dropbox gekozen. Echter wordt op een Chromebook altijd Google Drive gebruikt. Hier zit echter weinig verschil in.

Automatisch beveiligd

In tegenstelling tot veel Windows laptops heeft een Chromebook een ingebouwde anti-virus scanner en de laptop beschermd zichzelf ook direct tegen virussen. Hierdoor hebben de meeste virussen geen werking op het besturingssysteem en zul je er daarom ook helemaal niks van merken. Ook ben je er op die manier helemaal zeker van dat je laptop helemaal veilig is.

Op een Windows laptop is het vaak nodig om zelf nog apart een anti-virus te downloaden. Dit komt omdat de laptops van zichzelf geen opties hebben om dit direct goed aan te pakken.

https://hardwaretips.nl