Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Je huis verkopen en terughuren, hoe werkt dat?

Er zijn tal van woningeigenaren die nog nooit hebben gehoord van een vrij recent fenomeen op de huizenmarkt, namelijk: je huis verkopen en dat vervolgens weer terug huren. En dat is jammer, want je woning verkopen en terughuren met Bagro Vastgoed is meer dan interessant. Wie zijn of haar woning verkoopt en terug huurt, profiteert van diverse aantrekkelijke voordelen van dit systeem. Maar hoe werkt verkopen en terughuren in de praktijk? In dit artikel lees je een korte uitleg over de verkoop en het terughuren van je eigen pand.

Je woning verkopen en daarna terughuren: zo gaat dat in zijn werk!

Je huis verkopen en terughuren werkt eigenlijk heel eenvoudig. De woningeigenaar verkoopt zijn huis aan een makelaarskantoor. Hierbij wordt de overwaarde van de woning uitgekeerd aan de verkoper. Gezien de waardestijging van woningen in de afgelopen jaren is dit vaak een aanzienlijke som geld. Vervolgens huurt de verkoper zijn of haar eigen woning weer terug van de makelaar aan wie de woning is verkocht. Dit systeem heeft op diverse niveaus voordelen te bieden die meer dan interessant zijn. Hieronder lees je wat de grootste plussen zijn van het verkopen en terughuren van je eigen woning.

Je krijgt een mooie som geld uitgekeerd

Een groot voordeel van je woning verkopen en deze vervolgens weer terughuren, is dat je via de overwaarde een mooie som geld op je bankrekening gestort krijgt. Vaak gaat het hierbij om tienduizenden euro’s. Dit geld kun je deels gebruiken om het terughuren mee te financieren. Maar vaak blijft er nog genoeg kapitaal over om mee te investeren of er iets leuks mee te doen. Eindelijk kun je die mooie auto kopen, die alleen tijd op je verlanglijstje stond. Of die grote flatscreen hd-televisie. Heerlijk toch?

Je bent af van het woningonderhoud

Wie besluit om zijn of haar huis aan een makelaar te verkopen en die vervolgen terug te huren, is direct ook van het woningonderhoud af. Dit onderhoud is namelijk voor rekening van de koper. En dat bespaart je niet alleen een hoop geld, maar natuurlijk ook tijd. Je hoeft zelf niet meer te investeren in het onderhouden van je huis. Met name als je richting pensioen gaat of inmiddels gepensioneerd bent, geeft dit een hoop rust en ruimte!

Voor meer leuke blogs kun je terecht op BallsOnly.nl.