Adfunding
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de maatwerkmogelijkheden voor ruiterkleding?

Bij het kiezen van kleding voor het paardrijden is het erg belangrijk dat de kleding goed past. Te strak zittende kleding is weinig flatteus en zit bovendien onprettig. Te wijde kleding zorgt er daarentegen weer voor dat je kleren kan gaan schuren tijdens het rijden. Dat irriteert de huid en kan zelfs tot schaafplekken leiden. Daarnaast is het contact met het paard minder en daarmee direct van invloed op je prestaties als ruiter.

Maatwerk biedt de oplossing. Kleding die zich naar je lichaam vormt garandeert een outfit die je de hele dag comfortabel kunt dragen. Voor maatwerk kun je terecht bij verschillende officiële dealers. Hoe dat in zijn werk gaat? Je leest het hier.

Eerst je ruiteroutfit samenstellen

Het begint met het vinden van de juiste kledingstukken. Niet ieder merk biedt namelijk maatwerk. Het belangrijkste is de cap. Een goede cap is onmisbaar voor de veiligheid en is bij wedstrijden zelfs verplicht. De Samshield cap is hier een goed voorbeeld van. Hetzelfde geldt voor KEP Italia. Deze zijn wat luxer maar daar betaal je dan ook voor.

Voor je bovenlichaam kun je kiezen voor een officiële outfit voor wedstrijden maar ook als je voor je plezier gaat rijden is een goed passende outfit noodzakelijk. PS of Sweden heeft diverse polo’s en jassen die je op maat kunt laten maken. Voor rijlaarzen en rijbroeken heb je de keuze uit verschillende merken waaronder Pikeur, De Niro, Kentucky en Vestrum.

Hoe verloopt een afspraak voor maatwerk?

Voor maatwerk moet je naar een officiële dealer van de merken die je op maat wilt laten maken. Het aanmeten van je kleding kost behoorlijk wat tijd dus je moet hier in de meeste gevallen een afspraak voor maken. Maak er een leuk dagje uit van. Tussen het meten door kun je lekker door de winkel lopen en andere leuke items oppikken. Niet alleen voor jezelf, denk bijvoorbeeld ook aan een Eskadron dekje voor je paard.