Adfunding
Image default
Mode en Kleding

De onderschatte waarde van een sport bh

De onderschatte waarde van een sport bh

Zonder dat veel vrouwen het door hebben, krijgen je borsten tijdens het sporten flink wat te verduren. Afhankelijk van welke sport je doet, is het dragen van een passende sport bh dus enorm belangrijk. Vooral bij sporten zoals hardlopen, zullen je borsten bij iedere stap wat je zet een klap moeten opvangen. Nu zal je dat in het begin misschien enkel als vervelend ervaren, maar na verloop van tijd kan dit zorgen voor gevoelige borsten met zelfs onherstelbare schade tot gevolg. Het dragen van een goede sport bh is dus ontzettend belangrijk om niet alleen een stuk fijner te kunnen sporten, maar er ook voor te zorgen dat je borsten niet gedurende een rondje hardlopen te veel bewegen. 

Fysieke ongemakken

Wanneer je voor het eerst als vrouw gaat hardlopen, dan ben je tijdens het uitzoeken van je outfit waarschijnlijk vooral bezig met hoe het eruit ziet. Uiteraard ook ontzettend belangrijk, maar een leuke outfit alleen zorgt helaas niet voor voldoende ondersteuning en comfort. Zo is het dragen van een sport bh en sport slip een absolute aanrader wanneer je gaat hardlopen, fiets of zelfs boxen. Het voordeel van een sport bh ten opzichte van een normale bh, is dat deze de schokken bij verschillende bewegingen tot wel 70 procent beter absorbeert dan een normale bh. Je kunt je voorstellen, dat het ontzettend vervelend is, dat jij tijdens een rondje hardlopen je volledig voorgevel omhoog en omlaag ziet gaan. Daarnaast is het nog schadelijk ook!

Comfortabel

Het dragen van de juiste sportoutfit draagt ook bij aan hoe zelfverzekerd we ons voelen. Je kunt je voorstellen, dat het voor jezelf een heel ander gevoel geeft wanneer je in een stralende outfit de sportschool betreed of in een te groot t shirt met oude trainingsbroek. Het dragen van een goede outfit zorgt voor extra motivatie, wat je sportprestaties op lange termijn absoluut ten goede komt. Niet alleen is een goede bh tijdens het sporten belangrijk ter ondersteuning van je borsten. Ook tijdens en na je zwangerschap is het belangrijk rekening te houden met de veranderingen die je lichaam ondergaat. Je borsten kunnen namelijk een flinke groei doormaken. Nu zal dit niet direct betekenen dat je van cup b naar cup f gaat, maar een cupmaat verschil is heel reëel. Ben je van plan borstvoeding te gaan geven? Dan is het aan te raden een voorgevormde voedingsbh te gaan dragen. Zo kun jij je kleintje een stuk gemakkelijker voorzien van de gewenste voeding of iedere locatie.