Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Aluminium horprofielen in jouw huis

In de zomer komen er velen insecten weer tevoorschijn. Ook de muggen zijn weer vol in opmars. Voor velen zijn de muggen ongewenst en willen het liefst dat deze buiten worden gehouden. Wanneer het warm is, wil je natuurlijk even een raampje openzetten om de koudere buitenlucht naar binnen te halen. Echter laat je hierdoor ook veel insecten binnen. Insecten kunnen zich nestelen in de woning en de woning van binnen vervuilen. Natuurlijk zijn muggen ook een enorme verstoring in de woning. Muggen worden aangetrokken door bloed in zullen jeukende plekken maken op de huid. Daarnaast zorgen muggen voor een vervelend geluid in de avond waardoor het lastig is om te gaan slapen. Met aluminium horprofielen kun je de vervelende insecten buitenhouden. 

 

Insecten tegenhouden

Horprofielen worden gebruikt om gaas te bevestigen aan een raam of deur, Het gaas bestaat uit kleine gaatjes die lucht door kunnen laten zonder dat er insecten naar binnen kunnen komen. Dit is erg handig wanneer je frisse lucht op warme dagen probeert te halen. Door het horprofiel aan een raam of deur te monteren kan een stuk gaas gemonteerd worden aan het profiel. Deze horprofielen zijn vooral bedoeld om muggen tegen te houden. Deze profielen zijn daarom het meest effectief wanneer het wordt gebruikt in plekken waar veel muggenoverlast is. Dit is meestal bij plekken dicht bij de natuur, maar kan ook in de stad voorkomen. Het beste is om deze horprofielen bij alle openingen van de woning te installeren. Of ten minste bij de plekken die regelmatig opengedaan moet worden. Voor een goede nachtrust is het vooral belangrijk dat de openingen in de slaapkamer goed worden dichtgemaakt.

 

Installeren van een hor

Er zijn een aantal dingen die je moet doen om een hor goed te installeren. Natuurlijk moet je ten eerste ervoor zorgen dat de horprofielen goed worden gemonteerd. Zorg ervoor dat het meteen op de juiste manier wordt gemonteerd. Bij het monteren houd je namelijk een lelijke plek achter wanneer je dit meerdere keren opnieuw moet gaan doen. Voor de hor zelf moet je goed kijken welke afmetingen je nodig hebt. Iedere raam heeft andere afmetingen waardoor het nodig is om een hor op maat te laten maken. Voordat je een hor koopt, moet je dus eerst goed de afmetingen doen en daarna de juiste maat hor kopen.