Adfunding
Woningen

Alternatieve hypotheken als huis kopen niet lukt

Je hebt al veel woningen bezichtigd en een huis kopen lukt niet. Wellicht te weinig geboden. Het is niet helemaal onmogelijk om te kopen. Ik ga jou uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

  1. Huis kopen met vrienden, maximaal met 4 aanvragers
  2. Samen met ouders een huis kopen tot 4 personen
  3. Woning kopen met je broer of zus
  4. Eigen huurhuis kopen
  5. Seniorenhypotheek
  6. Correct overbieden

Op de homepage Lexwonen staan de alternatieve hypotheken uitgelegd. Hieronder een beknopte omschrijving hoe je toch een huis kan kopen met een passende hypotheek.

Huis kopen met vrienden

Lukt het jou of jullie samen niet om een huis te kopen? Met vrienden een huis kopen kan tot 4 personen in de hypotheek. Het maakt niet uit of het nieuwbouw is of bestaande bouw. Je hebt een geldverstrekker nodig en een hypotheekadviseur die jou alles kan vertellen over erfrecht en meer persoons hypotheken.

Samen met 4 vrienden is er veel méér inkomen en eigen geld. Het eigen geld heb je nodig om te overbieden en het hogere inkomen is nodig om een huis te kunnen kopen met meer ruimte. Koop je met vrienden, ook dan is privacy significant.

De woning moet wel Woonbestemming hebben. Verder dient ook iedereen op dat adres ingeschreven te staan. Verplicht met zijn allen onder één dak wonen. Zo maar het huis verlaten mag niet. Gaat toch iemand de woning verlaten dan zal de woning verkocht moeten worden. Huis kopen met vrienden wordt wekelijks geregeld.

Samen met ouders een woning kopen

Of je nu met vrienden koopt of met je ouders, voor beide categorieën gelden dezelfde regels. Het verschil zit hem in de notaris. Zaken zullen gedeeltelijk anders vastgelegd moeten worden.

Met ouders een huis kopen betekend wel dat je ooit met erfgenamen moet afrekenen. Gedeelte van de overwaarde gaat naar erfgenamen.

Gerelateerde artikelen

Wonen in Horst een rustige omgeving in Noord-Limburg

Wat is het effect van een lekkage?

Eigen kennis is cruciaal bij het verkopen van je woning in Rotterdam