Adfunding
Image default
Woningen

Dit zijn de meest gebruikte horprofielen

Wil je een horprofiel kopen voor bijvoorbeeld het zelf maken van een hor? Een hor dient ervoor om nare insecten buiten de deur te houden. Het is mogelijk om kant en klare horren te kopen, maar het is ook mogelijk om zelf een hor te maken. Bij zelf een hor maken zijn aluminium horprofielen zeer gewenst. Horprofielen zijn verkrijgbaar in diverse soorten kleuren zoals wit, grijs, antraciet en crème. Een aantal soorten horprofielen uitgelicht.

 

De voorzethorprofielen worden gebruikt om ramen naar buiten te draaien of te kiepen

De voorzethorprofiel is een horprofiel van 26 mm die je gebruikt voor ramen naar buiten te draaien of te kiepen. Je kunt met deze horprofielen heel makkelijk voorzethorren produceren. De breedte maat van dit product is 26 mm en zijn doorgaans te verkrijgen in drie lengtes, namelijk 1 meter, 1.50 meter en 2.00 meter. Je hebt bij deze horprofielen de keuze uit diverse mooie kleuren. Denk aan een wit, grijs en crème. Er zijn ook andere kleuren mogelijk voor deze horprofielen. Wil je een andere kleur dan moet je even navraag doen bij het betreffende bedrijf of webshop.

 

Inzethorprofielen zijn beschikbaar met 28 mm, 34 mm en 43 mm

Inzethorprofielen zijn doorgaans verkrijgbaar met de maten 28 mm en 34 mm. Ook is er een inzethorprofiel te koop met de maat 43 mm. Dit profiel heeft en dunne lip. Deze dunne lip heeft een dikte van 0.8 mm, terwijl de andere lippen een dikte hebben van 1.2 mm. De meeste inzethorprofielen komen in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn te verkrijgen in lengtes van 1 meter, 1.50 meter en 2.00 meter. Hier zijn de kleuren wit, crème, antraciet en staalblauw van toepassing. Ook hier heb je de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen, even navraag doen.

 

De universele horprofiel, ook wel vliegenraam profiel genoemd

Het universele horprofiel krijgt ook wel eens de naam klemhorprofiel, klemhor of de Belgische naam vliegenraam profiel. De vliegenramen gemaakt van aluminum profielen zitten met RVS accessoires vast in de sponning. Dit is zo, omdat het raam dan beter sluit. Zorgt de dunne lip van het profiel niet voor een goede sluiting dan is het mogelijk om losse dunne RVS accessoires te gebruiken. Doe je dit dan gebruik je de standaard Belgische manier. Bij een universeel horprofiel worden er kleine RVS klemmetjes gebruikt waardoor het raam goed sluit en de druk op het beslag niet groter wordt.