Adfunding
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Den Haag

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Haag

Ben jij samen met je partner woonachtig in Den Haag en zijn jullie op zoek naar een echtscheidingsadvocaat? Dan kunnen onze scheidingsadvocaten jullie helpen en dit gehele proces uit handen nemen. Een echtscheiding kan namelijk een behoorlijk zwaar en lang proces zijn, vooral als je huidige partner en jij er niet uitkomen met de afspraken rondom de bezittingen, schulden, alimentatie, pensioen en natuurlijk het gezag over de kinderen.

Waarom een echtscheidingsadvocaat inhuren?

Je zult je misschien afvragen waarom je een echtscheidingsadvocaat moet inhuren en de echtscheiding niet zelf moet regelen. In principe is daar een simpele reden voor, het is verplicht. In Nederland is het namelijk (nog) niet mogelijk om te scheiden zonder advocaat. Alleen de advocaat mag het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechter. Bovendien kent een advocaat ook alle juridische regels en wetten rondom het scheiden en maakt de echtscheiding dus ook makkelijker en soepeler voor jullie.

Indien je toekomstige ex-partner en jij al afspraken hebben gemaakt rondom de scheiding kunnen jullie er ook voor kiezen om een mediator in te schakelen. Een mediator werkt voor beiden partijen en is onpartijdig. In dit geval zal de mediator alleen de laatste puntjes regelen en een scheidingsconvenant opstellen met de afspraken die jullie hebben gemaakt. Vervolgens zal de mediator het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechter. Met een mediator zullen jullie overigens goedkoper uitkomen dan met 2 echtscheidingsadvocaten.

Jullie komen er niet uit met de afspraken

Als je partner en jij er niet uitkomen met de afspraken dan is het niet mogelijk om een mediator te nemen. In dit geval zullen jullie beiden een echtscheidingsadvocaat in Den Haag moeten inschakelen. Deze advocaten werken beiden voor één partij en zullen hun uiterste best doen om de wensen en behoeften van hun eigen cliënt te behalen. De echtscheidingsadvocaten zullen allebei met hun cliënt in gesprek gaan over hun wensen. Vervolgens gaan de advocaten met elkaar in gesprek en onderhandelen. Dit proces kan soms veel tijd en geld in beslag nemen als beiden partijen niet met een overeenkomst komen betreft de bezittingen, schulden, kinderen, alimentatie en/of pensioenen.

Onze echtscheidingsadvocaten in Den Haag zullen er alles aan doen om dit proces zo snel mogelijk af te ronden met afspraken die beiden partijen tevreden zullen stellen.