Adfunding
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat te doen als uw gootsteen langzaam leegloopt?

Wat te doen als uw gootsteen langzaam leegloopt? Een langzaam leeglopende gootsteen is een van de meest voorkomende sanitair problemen. Meestal is het probleem gewoon een kwestie van haar, zeep, vet en ander dergelijk vuil dat de afvoer verstopt. Hoewel je je gootsteen misschien een tijdje kunt gebruiken, zal het uiteindelijk een veel groter probleem worden. Met dit alles in gedachten, kun je als volgt te werk gaan om een langzaam leeglopende gootsteen te repareren. Er zijn verschillende sanitair oplossingen die je kunt proberen. Let op: vermijd altijd afvoerreinigers.

Beoordeel of het probleem zich in een gootsteen bevindt Om er zeker van te zijn dat u geen groter sanitair probleem in uw huis heeft, controleert u de andere gootstenen om er zeker van te zijn dat het probleem zich beperkt tot een gootsteen. Als dit niet het geval is, kan dit een teken zijn dat uw septic tank een back-up maakt. Bel direct een professionele loodgieter.

Probeer de natuurlijke methode: Baking soda en azijn Een van de meest klassieke sanitair oplossingen als het gaat om een langzaam leeglopende gootsteen, is om ¼ kopje zuiveringszout door de afvoer te gieten en dit te volgen met 1 kopje azijn. Sluit de afvoer af met de gootsteenstop als je die hebt en wacht 15 minuten. Giet vervolgens het kokende hete water door de afvoer. Herhaal indien nodig.

Probeer de duikmethode Als u met een wastafel in de badkamer werkt, moet u eerst de gootsteenstop verwijderen, ander beweegt u de stopper gewoon op en neer. Om de gootsteenstop te verwijderen, trekt u deze helemaal omhoog, draait u hem naar links en draait u hem vervolgens los. Vul vervolgens de gootsteen met voldoende water om de afvoer te bedekken. Zorg ervoor dat de ontstopper goed is afgedicht rond de afvoer en begin met storten. Neem vervolgens een zaklamp en controleer op een verstopping, verwijder deze indien nodig. Als u de blokkering niet kunt zien, herhaalt u deze stap opnieuw.

Controleer uw P-trap Soms kan er zich ophoping in de P-trap bevinden. Begin met het plaatsen van een emmer onder uw P-trap en verwijder deze (hiervoor kan het gebruik van een schroevendraaier nodig zijn). Inspecteer uw P-trap op een mogelijke verstopping en verwijder deze. Als je geen zichtbare verstopping ziet, zit de verstopping mogelijk in de leiding die naar de muur gaat. Als dat het geval is, is het gebruik van een loodgieterslang vereist (nooit een kleerhanger), maar loodgieters zullen dit afraden als je onervaren bent, omdat dit tot extra problemen kan leiden. Uw volgende beste manier van handelen is om een loodgieter te bellen. – Wc ontstoppen Amsterdam –

https://wcontstoppenamsterdam.nl/