Adfunding
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van een traineeship bij de overheid

Ben jij klaar met je studie? Dan is het vaak de vraag: wat moet ik nu gaan doen? Uiteraard is dat een zeer terechte vraag, want dat kan lastig zijn. Voor zeer veel werk heb je bijvoorbeeld veel ervaring nodig en dat heb je meestal nog niet als je net bent afgestudeerd. In die gevallen kan het aan te raden zijn om een traineeship overheid te starten. Hieronder bespreken we de voordelen van een traineeship overheid.

 

Ervaring opdoen en leren

Het punt is dat je met een traineeship overheid al direct ervaring opdoet. Dankzij die ervaring is de kans groot dat je daarna ook sneller aan het werkt komt. Ook omdat je specifiek wordt opgeleid en bepaalde traineeships een hoog aanzien hebben bij veel werkgevers. Het zorgt dus voor een veel grotere kans op een baan en dat is natuurlijk een zeer groot voordeel.

 

Netwerken

Tegenwoordig is het ook zeer belangrijk om een netwerk te hebben. Met een netwerk vergroot je de kans op een leuke baan in de toekomst. Met een traineeship leer je zeer veel mensen kennen die in hetzelfde vakgebied als jij zitten. Daarom is dit een goede manier om alvast een netwerk op te bouwen. Daar kun je nog jaren van profiteren.

 

Persoonlijke begeleiding

Een ander voordeel van een traineeship is dat je kunt profiteren van persoonlijke begeleiding. Je hebt namelijk een coach die jou gaat begeleiden en je de kneepjes van het vak leert. Dit is doorgaans een zeer ervaren persoon en jij kan hem of haar dan ook nog eens zeer veel vragen stellen. 

 

Snel een baankans

Bij de overheid is er altijd veel werkgelegenheid, dus er is een grote kans dat je snel een baan kunt krijgen. Wel zo fijn uiteraard, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag na je studie.