Adfunding
Image default
Zakelijk

Een boekhouder in Utrecht

Indien je een boekhouder Utrecht bent dan heb je een mooie stad gevonden om jouw werk als boekhouder te doen. Wellicht dat jij juist op zoek bent naar een baan en dan is het verstandig om te weten wat de taken van een boekhouder zijn voordat je solliciteert. Het is belangrijk dat jij in staat bent om als boekhouder jouw taken op een professionele wijze uit te voeren. Voor het bedrijf waar jij gaat werken ben jij immers degene die ervoor moet zorgen dat de taken op financieel en administratief gebied goed verlopen. Daarnaast moet je begrotingen opstellen en hierover uitleg geven.

Begrotingen opstellen

Begrotingen opstellen is een belangrijke eigenschap die jij als boekhouder moet hebben. Immers moet je als boekhouder een manier zien te verzinnen waarop cijfers op de meest overzichtelijke manier gepresenteerd worden. Dit gebeurt door een begroting op te stellen. Meerdere bedragen worden inzichtelijk gemaakt door gebruik te maken van verschillende rijtjes. Een begroting opstellen doe je altijd voor een bepaalde periode. Een werkgever zal aan jou waarschijnlijk vragen om een begroting te maken voor een bepaalde maand, een kwartaal en voor een jaar.

Verschillende begrotingen

Een boekhouder stelt verschillenden begrotingen op voor zijn of haar werkgever en dient hierover uitleg te geven. Het is belangrijk voor een boekhouder om goed te kunnen spreken zodat iedereen in het bedrijf begrijpt waar de begroting op gebaseerd is. Afhankelijk van de opdracht die werkgever geeft moet je een begroting maken waarin je verwachte inkomsten en uitgaven richting de toekomst presenteert of een begroting waarin het gaat om inkomsten en uitgaven die al gemaakt zijn. Als boekhouder moet je in staat zijn om een resultatenrekening te maken, een begroting met inkomsten en uitgaven en een begroting met baten en lasten.

Inkomsten en uitgaven

Voor een begroting met inkomsten en uitgaven geldt dat het hierin voornamelijk om een moment gaat. Hoeveel inkomsten zijn er tot nu toe binnengekomen voor deze maand? En hoeveel uitgaven zijn er gedaan? Het is belangrijk dat jij hier een begroting over maakt indien dat gevraagd wordt van je. Je kan tevens gevraagd worden om een begroting te maken waarin je de verwachte inkomsten en uitgaven gedurende een hele maand verwerkt.

Baten en lasten

Een andere begroting die regelmatig voorkomt indien je een bedrijf hebt of voor een bedrijf hebt is een begroting waarin baten en lasten voorkomen. In zo’n begroting gaat het voornamelijk om een bepaalde periode waarin geld binnenkomt of nog binnen moet komen. Dit geldt tevens voor de lasten. Op zo’n begroting komen meerdere posten voor die de juiste balans presenteren. Een van deze posten is de post voor debiteuren. Deze post houdt in dat er particulieren zijn die nog moeten betalen voor producten of diensten die zij al ontvangen hebben. Het is zaak dat jij hier als boekhouder achternagaat en facturen verstuurd. Dit geldt tevens voor de post crediteuren, waarin het gaat om leveranciers die nog niet betaald zijn door jouw bedrijf. Dit is wederom iets wat jij moet regelen als boekhouder. 

Op zoek naar een boekhouder in de regio Utrecht? Kijk op Boekjewinst.nl.

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/10/31/21/31/bookkeeper-1016299_960_720.jpg