Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Usenet: een gezellige en interessante bijeenkomst

Ken jij het systeem usenet? Zo ja, wist je dan dat het een interessante plek is waar je veel informatie kan verkrijgen en talloze bestanden kunt verzamelen? Dit vind je namelijk allemaal in de nieuwsgroepen binnen usenet. Om nog wat meer informatie te geven over deze nieuwsgroepen, vertellen we je meer in deze blog. Zo kom je erachter hoe je in deze groepen komt en hoe je handelt. Voordat je het weet ontdek jij de eindeloze wereld van usenet en ben je vaste gast in een aantal nieuwsgroepen. Lees verder en ontdek de mogelijkheden!

 

Wat zijn nieuwsgroepen?

In usenet vind je verschillende nieuwsgroepen die ieder gebaseerd zijn op eigen thema’s en onderwerpen. Binnen deze nieuwsgroepen kan je discussiëren over deze onderwerpen. Daarnaast vind je in deze nieuwsgroepen verschillende bestanden. Denk hierbij aan literatuur, maar ook audio en video. In deze groepen kom je in contact met allerlei andere gebruikers, maar je blijft anoniem op je eigen netwerk. Dit maakt usenet ook een veilig systeem. Dit maakt het ook veiliger om bestanden te downloaden zonder last te hebben van andere gebruikers met slechte bedoelingen. 

 

Wat kosten nieuwsgroepen?

De deelname aan een nieuwsgroep verschilt in kosten. Je hebt zelf zogeheten “free-servers” waar je dus gratis aan kunt deelnemen. Voordat je deel wil nemen aan de nieuwsgroepen moet je natuurlijk usenet hebben. Voor het gebruik van usenet hoef je nog geen twee euro te betalen. Deze prijs is gebaseerd op basis van het aantal verbindingen en de downloadsnelheid. Naarmate je hiervan meer nodig hebt, worden de kosten hoger. Na de toegang tot usenet heb je vervolgens zelf de keuze om betaalde nieuwsgroepen te bezoeken of enkel gratis nieuwsgroepen. 

 

Is usenet veilig?

Naast dat het een avontuurlijk systeem is, is usenet ook veilig in gebruik. Je bent namelijk verbonden met allerlei andere gebruikers, maar wel vanaf je eigen netwerk. Alle berichten en bestanden zullen dus ontvangen, bewaard en verzonden worden op dat eigen netwerk. De verbinding is daarnaast ook beveiligd. Hierdoor kunnen onder andere criminelen niet meekijken met jouw berichtenverkeer. Op een veilige en goedkope manier kan je zo genieten van de avontuurlijke wereld van usenet!

 

https://www.vipernews.com/nl/