Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je doen als je een kast wilt bij een schuine muur?

Veel Nederlandse huizen zijn voorzien van schuine daken. Deze kunnen zich bevinden op de eerste etage of op de zolder. Door deze schuine daken ontstaan er binnenshuis schuine muren. In de meeste gevallen is dit type muren niet hoog genoeg om onderdoor te lopen. Het is echter zonde om je schuine wanden onbenut te laten. Kies daarom voor een handige kast bij je schuine muren.

De ideale kast voor onder een schuine wand

Wil jij ook een kast plaatsen bij een schuine muur? Dan kom je er al snel achter dat de meeste kant en klare kasten hier niet geschikt voor zijn. Verschillende woonwarenhuizen bieden wel getrapte kasten of kastenwanden aan, maar echt mooi is een dergelijke oplossing niet. Om ervoor te zorgen dat je de schuine wanden in je huis optimaal kunt benutten, is een schuine kast op maat het beste idee. Een kast onder een schuine muur kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het hangt dus helemaal af van je persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik. Je kunt kiezen voor kleinere en verrijdbare elementen, maar ook voor een legkast over de hele breedte van de schuine wand of een hang-legkast die in de lengte wordt opgebouwd.

Zelf maken of een vakman inhuren

Kijk eens goed naar de beschikbare ruimte onder je schuine muren. Meet op hoeveel ruimte er is, hoe schuin de wand precies is en denk na over hoe je de ruimte zo efficiënt mogelijk kunt benutten. Aan de hand hiervan kun je de eerste schetsen maken voor jouw nieuwe kast. Ben je zelf niet zo technisch aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook de deskundige hulp inroepen van een vakman of gespecialiseerd bedrijf. Schakel bijvoorbeeld de expertise in van een specialist in interieurbouw nabij Rotterdam. Deze kan je helpen bij zowel het ontwerpen als het daadwerkelijk creëren van je nieuwe kast onder een schuine wand. Uiteraard kun je kiezen voor kast die zo klein of zo groot is als je zelf wilt. Voor inspiratie omtrent je nieuwe opbergmeubel kun je natuurlijk ook eerst lekker rondkijken op het internet. Veel mensen gingen je al voor met een kast onder een schuine muur.

https://www.lindemedia.nl/waarom-een-kurkwand-in-je-woning/