Adfunding
Image default
Bedrijven

Geconditioneerd vervoer is belangrijk

Het vervoeren van producten

We kunnen het allemaal goed begrijpen dat aan het vervoeren van bederfelijke goederen en goederen die gemakkelijk kunnen beschadigen, speciale aandacht wordt geschonken. Het moet niet zo zijn dat de vervoersmiddelen de veroorzaker zijn dat goederen tijdens het vervoer bederven of beschadigd worden. Daarom worden er voor het vervoer over de weg speciale vrachtwagens gebruikt. Voor het geconditioneerd vervoer van goederen over een grote afstand, die gemakkelijk kunnen bederven, zal er als het mogelijk is een vliegtuig worden gebruikt. Schepen worden vooral gebruikt voor goederen die langer houdbaar zijn, zoals granen.

Geconditioneerd vervoer van producten

Wanneer er levensmiddelen over de weg vervoerd moeten, die gemakkelijk kunnen bederven, zullen speciale vrachtwagens gebruikt moeten worden. Voor het vervoer van bederfelijke goederen moet de vrachtwagen voorzien zijn van een ATP-sticker. Zo’n sticker is van groot belang, omdat bij een controle de gegevens van het voertuig kan worden nagegaan, maar ook isolatiewaarde en het temperatuurbereik. Voor het vervoeren van bederfelijke producten of producten die gemakkelijk beschadigen, moeten de bedrijven zich houden aan bepaalde opgestelde protocollen.

De protocollen om levensmiddelen over de weg te mogen vervoeren

Wanneer u als bedrijf levensmiddelen over de weg vervoert, is een van de belangrijkste regels waar u aan moet voldoen “de hygiëne”. De hygiëne voorschriften moeten tijdens het vervoer worden nageleefd. De protocollen zijn de HACCP-protocollen. Dat zijn strenge regels, en wanneer de hygiëne niet gewaarborgd is, mag men als vervoersbedrijf geen levensmiddelen over de weg vervoeren.

De AACCP

Omdat in Nederland veel levensmiddelen over de weg worden vervoerd, worden daar vaak gekoelde vrachtwagens voor gebruikt. De AACCP is het controlesysteem dat ervoor zorgt dat de producten hygiënisch in Nederland vervoerd worden. Voor het transport van levensmiddelen naar het buitenland moeten de vrachtwagens ATP-gekeurd zijn. De goederen die naar het buitenland worden vervoerd kunnen gekoeld, diepgevroren of verwarmd zijn. Voor het vervoer naar het buitenland kunnen alle soorten vervoersmiddelen toegepast worden.

https://www.sintrex.nl/geconditioneerd-vervoer?locale=nl