Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een rolsteiger

Voor mensen die op hoogte werkzaam zijn, is een rolsteiger het ideale hulpmiddel. Doordat het bestaat uit losse onderdelen is het op te bouwen zoals je het zelf wilt. Er komen ook zaken kijken bij de aanschaf van een rolsteiger. Zo moet je goed nadenken hoe je de veiligheid kan garanderen en hoe je een boete kunt voorkomen. Wanneer je veilig op grote hoogte wilt werken, kun je het beste een steiger van rolsteiger.net aanschaffen. 

Welke rolsteiger heb ik nodig?

Doordat rolsteigers in verschillende componenten en maten bestaan, is het lastig om te beslissen welke de beste is. Het is verstandig om over een aantal zaken na te denken, voordat je een rolsteiger aanschaft: 

 

  • Wat is de hoogte waarop je wilt gaan werken?

  • Op wat voor platform wil je gaan werken? Hout of lichtgewicht? 

  • Moet de stellage voldoen aan de nieuwe opbouw regels?

 

Sinds 2018 gelden er nieuwe opbouw regels voor steigers. Door de nieuwe regels is het veiliger geworden door middel van heupleuningen. Hiermee worden het aantal ongelukken tijdens op- en afbouw van steigers teruggedrongen. Tijdens de op- en afbouw van steigers moeten er dus eerst leuningen zijn geplaatst, voordat er naar het platform mag worden geklommen. 

 

Wanneer er wordt gewerkt met leuningen is de valkans aanzienlijk kleiner. Er zijn daarnaast nog een aantal voordelen. Zo voorkom je boetes, staat de stellage stabieler, heb je minder onderdelen nodig, is de kans op het verkeerd opbouwen van de steiger minimaal en doe je het allemaal op een veilige manier. 

De prijs van een rolsteiger is afhankelijk van de wensen 

De kosten van een rolsteiger kan erg verschillen. Een steiger met lichtgewicht vloeren is bijvoorbeeld duurder dan een steiger met een houten vloer. Daarnaast zijn er verschillende type merken. Goedkope steigers zijn vaak kwalitatief zeer goed, maar zijn niet altijd aangepast op de nieuwe wet- en regelgeving. De duurdere varianten zijn dat vaak wel. Natuurlijk is het belangrijk dat een product voor de beste prijs wordt verkocht, maar vaak zijn tweedehands of goedkope steigers minder veilig. 

 

Wanneer je van plan bent om een rolsteiger te kopen, neem dan contact op met een specialist. Niet iedereen is namelijk even vaardig in het op- of afbouwen van steigers. Wanneer je een professionele partij hebt gesproken, kun je de kansen op ongelukken verminderen.

 

Gerelateerde artikelen

Materiaal van een keukenkraan is heel bepalend voor de look

Een plantenwand binnen creƫren? Belangrijke voordelen en nuttige tips!

Slotenmaker Amstelveen inschakelen