Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Naast de Amfa4000 is nu ook de Amfa8000 verkrijgbaar op Waterontharder.com

We kennen ‘m allemaal: de Amfa4000, het antikalksysteem bekend van televisie. Julio Rosier is eigenaar van de Amfa4000 en heeft een nieuw product aan het assortiment van Waterontharder.com toegevoegd: de Amfa8000.

Amfa4000

De Amfa4000 doet al jaren dienst als antikalksysteem. Het antikalksysteem is een klein apparaatje dat om de waterleiding in de meterkast wordt geïnstalleerd. De Amfa4000 is voorzien van magnetische velden waardoor magnesium- en calciummineralen niet meer kunnen verbinden. Het kalk wordt niet uit het water uitgehaald, maar de magnetische velden veranderen de kristalstructuur waardoor deze niet meer kan neerslaan. De kalk blijft dus in het water, maar hecht zich niet meer op de apparatuur en leidingen.

Amfa8000

Julio Rosier: “De Amfa4000 zorgt ervoor dat kalkaanslag voor ongeveer 85 procent voorkomen kan worden. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar we hebben ook klanten die de kalkaanslag volledig willen elimineren. Daarom werd het voor ons tijd een antikalksysteem te ontwikkelen dat kalkaanslag voor honderd procent kan voorkomen.” Onlangs werd de Amfa8000 nieuw aan het assortiment van Waterontharder.com toegevoegd.

De Amfa8000 is een zout onthardingssysteem die het kalk volledig uit het water filtert. “We wilden niet alleen het assortiment van Waterontharder.com uitbreiden, maar het is ook een strategische zet. Andere aanbieders in de branche zijn zoutontharders, dus we dachten: als we zoiets ontwikkelen, kunnen we beiden systemen in ons assortiment aanbieden, zodat de klant kan kiezen.”

Verschil tussen de Amfa4000 en de Amfa8000

 

De Amfa4000 en de Amfa8000 zijn beide antikalksystemen, maar de werking is anders. Bij de Amfa4000 zorgen de magnetische velden ervoor dat de kalk in het water niet neerslaat op de apparatuur en de leidingen. Hiermee wordt 85 procent kalkaanslag voorkomen. De Amfa8000 wordt het kalk er echt uitgefilterd, waardoor honderd procent kalkaanslag wordt voorkomen. Daarnaast is de montage van beide systemen ook anders.

De Amfa4000 wordt om de leiding in de meterkast gemonteerd en de Amfa8000 wordt tussen de waterleidingen geïnstalleerd. Dit is een lastige klus, waarvoor Waterontharder.com een monteursdienst aanbiedt. “Je kunt eigenlijk kiezen tussen een goedkopere en eenvoudige oplossing en een perfecte oplossing. De goedkopere oplossing is de Amfa4000, die je makkelijk zelf kunt installeren, waarna je er niet maar naar hoeft om te kijken. Het nadeel is dat het niet volledig kalkvrij wordt. De perfecte oplossing is de Amfa8000. Dit systeem is wat duurder en ingewikkelder om te installeren én het zoutblok moet periodiek vervangen worden, máár dan ben je wel volledig van de kalk in het water verlost.”

Korting voor bestaande klanten

Julio Rosier: “We hebben veel tevreden Amfa4000-klanten, maar toch willen we ze de mogelijkheid bieden te kunnen kiezen voor de Amfa8000. Voor nu is de Amfa8000 alleen verkrijgbaar bij Waterontharder.com, maar binnenkort is het antikalksysteem ook verkrijgbaar bij de grotere bouwmarkten, zoals Hubo.”