Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Je huis duurzaam verwarmen

Als je opzoek bent naar een voordelige en duurzame manier om je huis te verwarmen, begin dan maar vast met mooie houtpellets kopen. Hiervoor heb je een schoorsteen nodig, maar het kan ook voor je centrale verwarming. De centrale verwarming wordt dan gekoppeld aan een stookketel op pellets. Dat werkt hetzelfde als de verwarming die je al hebt, maar het is dan een stuk voordeliger. Je zal er veel kosten mee besparen, wat super fijn is gezien de stijgende energieprijzen. Naar verwachting zullen deze de komende jaren alleen nog maar meer stijgen, dus nu is het moment om te kiezen voor houtpellets.

Gezelligheid in huis

Als je je woning verwarmt door middel van een kachel met houtpellets, ziet dat er vaak gezellig en knus uit. Een open haard geeft warmte en sfeer aan een ruimte, maar de grote houtblokken zijn vaak een doorn in het oog. Ze zorgen voor vonken en nemen veel ruimte in beslag. Houtpellets zijn klein van stuk en zorgen niet voor vonken, wat al een heel stuk scheelt. Een kachel met houtpellets is dus heel sfeervol. Voor minder geld heb je dus gezelligheid én warmte.

Je huis een warme uitstraling geven

Als je sowieso van een warme uitstraling in huis houdt, is niet alleen de warmtebron belangrijk. Ook de aankleding en je interieur spelen hier een grote rol bij. Wil je graag een prettige, warme sfeer in huis, dan is het belangrijk om voor niet te veel donkere kleuren te kiezen in je interieur, maar ook weer niet te veel licht. Creëer een balans door bruintinten af te wisselen met bijvoorbeeld wit, grijs of taupe. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een combinatie van deze kleuren. Zorg voor leuke kussentjes en dekentjes, decoratie aan de muur en op tafels en wat planten. Dit kun je volledig naar eigen smaak doen. Steek ’s avonds een kaarsje aan en geniet van de sfeervolle beleving.