Adfunding
Image default
Vervoer en transport

Verkeersonderzoeken maken het mogelijk om op gevaarlijke situaties in te spelen

Door verkeersonderzoeken uit te voeren in uw wijk of gemeente wordt het gedrag en de snelheid van weggebruikers inzichtelijk. U kunt met de meetapparatuur van Actime niet alleen zien hoe druk het is op de weg, u kunt ook zien wat de reden is van het aantal ongelukken op een bepaald traject. Veel van de ongelukken die er gebeuren op de weg zijn het resultaat van snelheidsovertredingen. Te hardrijden is zelf een van de grootste oorzaken van aanrijdingen binnen de bebouwde kom. Deze overtredingen zijn hiermee een actueel probleem die door de toenemende drukte in de komende jaren alleen nog maar ernstiger wordt.

Snelheidsdisplays maken weggebruikers bewust van hun gedrag op de weg

De overheid voert verschillende campagnes om het actuele probleem, van ongelukken door snelheidsovertredingen, op te lossen. Een manier om dit probleem te voorkomen is om te anticiperen op het onberekenbare gedrag van weggebruikers. Snelheidsdisplays kunnen hierbij helpen, omdat de borden de gereden snelheid zichtbaar maken. Door verkeersonderzoeken uit te voeren ziet u precies op welke trajecten een bord geplaatst moet worden. Het geplaatste snelheidsbord maakt weggebruikers bewust van hun eigen snelheid en de snelheid van anderen. Wanneer er te hard gereden wordt zullen de borden waarschuwend oplichten, knipperen of door een boze smiley in beeld te brengen. Zo krijgen bestuurders een besef van hun wangedrag en de sancties die hier aan vast zitten.

Voer regelmatig verkeersonderzoeken uit en maak uw wijk of gemeente veilig

Wanneer u een beter inzicht heeft van de verkeerssituatie in een wijk of gemeente kunt u de maatregelen nemen die nodig zijn om het veiliger te maken. Aan de hand van een verkeersonderzoek weet u precies waar de problemen zich voordoen en waar u actie moet ondernemen. De meetapparatuur van Actime geven u betrouwbare en overzichtelijke data, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kan. Maak uw wijk vandaag nog veilig; voer een verkeersanalyse uit met de nodige meetapparatuur.

 

https://www.actime.nl/