Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Groenvoorziening op uw dak is de oplossing tegen wateroverlast

Hevige weersomstandigheden zorgen voor ondergelopen straten en kelders. De riolen kunnen de hoeveelheid regenwater niet meer aan. Een duurzame oplossing om dit probleem tegen te gaan is op uw dak. Het water wordt opgenomen door planten waardoor wateroverlast wordt voorkomen. De bewustwording van een groenere bebouwde omgeving gaf groendaken een enorme populariteit. Deze uitzonderlijke afwerking op uw dak, schuur of garage kent alleen maar voordelen voor zowel u als uw omgeving.

Wat zijn de voordelen van groendaken?
Regenwater wordt deels opgeslagen waardoor de afvoer vertraagd wordt. En dit is nog maar 1 van de vele voordelen van groendaken. Het verbetert ook de isolatiewaarde van het dak. Omdat een groendak koel blijft door de verdamping van vocht bent u in de zomer voorzien van verkoeling. Dit allemaal kan een besparing van tot wel 9% opleveren in energiekosten. Door de verbeterde isolatie wordt de binnenklimaat een stuk beter beheersbaar. Een groendak kent ook een uitzonderlijk langere levensduur. Bitumen dakbedekking gaat ongeveer twintig jaar mee, een groendak tot wel zestig jaar. Echter dient een groendak wel onderhouden te worden. Omdat u bijdraagt aan de biodiversiteit in een bebouwde omgeving vormt u een ideale waterbuffer. De vegetatie neemt regenwater voor de helft op waardoor resterend water langzaam afgeeft. Hierbij wordt ook de lucht gezuiverd.

Wilt u zelf een groendak aanleggen?
Een groendak maken kunt u ook geheel zelf. Weet wel wat de veiligheidsvoorschriften zijn tot werkzaamheden op bepaalde hoogtes. Voor u begint is het verstandig om te weten of uw dak geschikt is voor de massa aan vegetatie die het moet gaan dragen. Eerst brengt u een beschermende folie aan. Deze drainagelaag zorgt voor de afvoer van overtollig water. Hier overheen komt een roostermat waar de plantjes in vast zullen zitten. Dit rooster wordt alleen gebruikt bij daken met een helling van zeker 5%. De substraat is de voedingsbodem waar de wortels in verder groeien. Uiteindelijk komt hier de vegetatielaag overheen. Wat hier in komt is geheel aan u. Denk aan planten, zaden, sedum en meer.

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Weet waar u moet zijn voor de benodigdheden tot een groendak aanleggen. De dak specialisten in Eindhoven weten u te voorzien en informeren over alles met betrekking tot groendaken. Laat u uw dak toch liever professioneel aanleggen? Of zoekt u ook de juiste valbeveiliging voor uw werkzaamheden op hoogte? Neem dan vrijblijvend contact op met een vakspecialist die de nodige kennis en expertise in huis heeft. Ook voor de nodige valbeveiliging en dakrandbeveiliging weten zei u te ontzorgen.