Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Beste raambekleding voor je grote raam

Raambekleding voor grote ramen is net iets anders dan je standaard raambekleding. Normaal gesproken heb je te maken met een raam dat maximaal 1,5 meter lang is of misschien zelfs 2 meter. De meeste soorten raambekleding passen bij die maat en hebben meestal een stijl die perfect geschikt is voor dat bereik. De juiste set raamdecoratie kan dat enorme gat van 3 meter in de muur veranderen in een enorm esthetisch stuk decor dat goed werkt met licht- en warmteregeling. Aangezien je hier natuurlijk bent om ervoor te zorgen dat je de beste pasvorm voor je huis krijgt, laten we je een aantal opties overwegen.

Lamellen

Lamellen zien er zo goed uit en zijn misschien wel de beste jaloezieën voor je grote raam. Door hun niet-conforme werking zijn lamellen zeer gewild in situaties waar een extra breed raam beschikbaar is. Het gebruik van lamellen brengt hier een meer eigentijdse stijl naar voren waarvoor lamellen eigenlijk heel bekend zijn.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn meer functioneel dan esthetisch, maar als je een meer functioneel thema overweegt dan de meeste, dan zul je merken dat je rolgordijnen eigenlijk precies de perfecte visuele pasvorm hebben voor je huis. Verduisterende rolgordijnen zijn ook bedoeld om te worden gebruikt door iemand die in dit geval de voorkeur geeft aan extremen. Je zou immers geen groot raam willen als je de zon niet leuk vindt; en je zou geen verduisteringsgordijnen willen voor dat grote raam tenzij je ook van het donker houdt. Ook al heb je het liever donker en wil je je liever verstoppen voor het zonlicht, deze verduisteringsgordijnen ondersteunen dat. Rolgordijnen zijn zeer geschikt als raambekleding voor grote ramen en kunnen tot wel 3 meter breed gemaakt worden.

Dus als je van de zon en de schaduw houdt, dan zijn de verduisteringsgordijnen perfect voor je. Maar nu we het toch hebben over de verduisterende rolgordijnen, zul je merken dat de meeste rolgordijnen eigenlijk een hele goede aanvulling zouden zijn op je grote raam.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een van de meest simpele soort raamdecoratie omdat ze met hun eenvoud goed passen in de moderne interieurs. Echter, vouwgordijn zijn alleen te gebruiken op vooral lange ramen in tegenstelling tot brede ramen. Ze beginnen vreemd te lijken zodra ze een bepaalde breedte overschrijden, dus ze zijn niet bedoeld voor brede ramen. Maar als je een bijzonder lang raam hebt, zal een vouwgordijn het beste in je huis naar boven halen.

Top down bottom up plisségordijnen

Plisségordijnen zijn absoluut berucht om hun belangrijke warmtebeheersende eigenschappen. Als je dit combineert met de bottom-up kleuren, krijg je grote ramen die het licht een beetje binnenlaten, maar toch het grootste deel van de warmte buiten houden. Top down bottom up plisségordijnen hebben de neiging om naar beneden te gaan bij het openen en naar boven bij het sluiten. Je kunt ze dus zo instellen dat je de zon uit je ogen houdt terwijl je je kamer voor de dag verlicht. Verduisterende plisségordijnen verduisteren een ruimte volledig waardoor ze zeer geschikt zijn als raambekleding voor in de slaapkamer. Wat voor soort raambekleding je ook kiest, zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt. Daarna hoef je alleen nog maar te weten welke kleuren je wel en niet nodig hebt.

https://www.raamdecoratie.com