Adfunding
Image default
Verbouwen

Klussers massaal naar Den Haag

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en wordt geroemd om het bruisende culturele leven. Toch is de stad politiek lang niet zo belangrijk – terwijl ‘hoofdstad’ slaat op een staatkundige aanduiding. Politiek gezien is Den Haag de officieuze hoofdstad van Nederland. In Den Haag vinden we het parlement alsook het kantoor van de minister-president. En op het ogenblik wordt het gebouw van de Tweede Kamer verbouwd, dus bezoekt menig schilder, timmerman en Stukadoor den haag. Maar wat is er in Den Haag nog meer te beleven, afgezien van werk? In dit tekstje vertellen we je er alles over.

Wat vind je in Den Haag?

In Den Haag vind je dus met name politici (en op het moment stukadoors). In deze stad vind je echter ook het Internationaal Strafhof, waar juristen en rechters elke dag hard werken om het internationale recht te laten zegevieren. Ook bevindt de Hoge Raad der Nederlanden zich daar, de hoogste rechtsprekende instantie. Nationaal en internationaal speelt Den Haag dus een grote rol in het recht. Het is de op twee na grootste gemeente van Nederland (alleen Amsterdam en Rotterdam zijn groter) en er zijn veel winkels te vinden. Ook zijn er veel bezienswaardigheden als musea en kunst in de openbare ruimte.

O, o, Den Haag

Den Haag kent ook een officieus volkslied: O, o, Den Haag. Het lied werd geschreven door Harry Klorkestein (pseudoniem van Klein Orkest, waarvan Harrie Jekkers de frontman was). In het lied zingt Jekkers over zijn herinneringen aan Den Haag, van toen hij jong was en op later tijdstip. Hij haalt anekdotes aan als voetbal kijken, zonnen op het strand van Scheveningen en meer. Den Haag is een zeer muzikale stad, wat ook blijkt uit het North Sea Jazz Festival en andere muziekfestivals die er dikwijls georganiseerd worden. Den Haag is daarmee een zeer leuke stad om eens te bezoeken, ook als je er niet heen hoeft als stukadoor of klusser om een parlementsgebouw van onderhoud te voorzien.