Adfunding
Image default
Verbouwen

FIRE worden, lees ons artikel voor vrijblijvende inspiratie.

In de eerste maanden van 2013 maakte ik voor het eerst kennis met de FIRE-beweging (“Financial Independence to Retire Early”). Het is een verandering van levensstijl die gericht is op het bereiken om financieelonafhankelijk te worden en vervroegde pensionering aan te gaan. Dit model won veel aan populariteit bij millennials in 2010. Het kreeg tractie door online gemeenschappen waar mensen details deelden op podcasts, blogs en online forums voor discussie.

Eenvoudig gezegd komt het neer op een agressieve benadering van sparen. U kunt uw spaarquote verhogen om uw inkomsten te verhogen en uw uitgaven te verminderen, zodat uw spaargeld zichzelf kan terugbetalen en u een passief inkomen kunt verwerven. Op die manier zult u jaren vroeger met pensioen kunnen gaan.

Het concept van de FIRE-beweging kwam uit de roman “Uw geld of leven” geschreven door Vicky Robin en Joe Dominguez.

Dit was het moment waarop de zaadjes in mijn leven werden geplant en ik was me daar toen nog niet van bewust.

Over de financieel vrije vrouw

Tot voor kort woonde ik samen met mijn partner en mijn dochtertje op een half uur rijden van Amsterdam. Amsterdam is een stad met veel mogelijkheden. Ik ben er 13 jaar geweest en heb me er altijd helemaal thuis gevoeld. Nu wonen we met veel plezier op Curacao en voor onbepaalde tijd.

Ik heb een geweldige tijd gehad bij de uitgeverij waar ik de langste tijd van allemaal heb doorgebracht. Ik heb daar een geweldige tijd gehad met een aantal geweldige mensen, met wie ik regelmatig contact onderhoud.

Wat me altijd dwars zat, was dat ik niet het gevoel had dat ik enige waarde had toegevoegd. Het was een baan die me geen voldoening gaf, en op een gegeven moment schaamde ik me daarvoor. Ik was op zoek naar iets dat mij energie zou geven, maar wat bedoel ik daarmee? Dit verlangen zat al een tijdje stil in mijn achterhoofd.

In het jaar 2004 werd ik pas moeder en na een geweldige kraamtijd vond ik mezelf terug op kantoor voor vier dagen per week, van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Mijn vastberadenheid om financieel onafhankelijk te zijn, was niet langer haalbaar.

De trigger was dat…

Als kind was ik al competitief. Ik stelde altijd de hoogste eisen aan mezelf en verliezen kwam niet in mijn woordenschat voor. Ik had eigenlijk nog nooit van depressie of burn-outs gehoord, totdat het me voor het eerst in mijn studie als een bliksemflits trof.

Ik deed een stap terug en pakte de draad weer op waar ik begonnen was, rondde mijn studie af en ging aan de slag. De ratrace ging door, maar een gevoel van onbehagen bleef. Het werd duidelijk dat ik niet bestand was tegen de druk die van buitenaf kwam.

Het dieptepunt kwam toen ik mijn dierbare broer verloor aan een zware depressie. Het zette me aan het denken, heel lang en hard.

Drie jaar later werd ik ontslagen wegens herstructurering. Het was een zegen in vermomming, ik werd gedwongen om de dingen anders aan te pakken!

Ik was een jaar vrij en kon eindelijk een aantal boeken over persoonlijke groei lezen. Het veranderde mijn kijk op het leven totaal. Het was het begin van mijn reis naar financiële vrijheid en ik stop niet voordat ik mijn doel heb bereikt.

Wat heb ik gedaan om geld te verdienen?

Een vriend van ons leende me het boek “Rich Dad Poor Dad” van Robert Kiyosaki. In het boek legt hij uit hoe de rijken hun kinderen over geld opvoeden, wat de armen en de middenklasse niet doen.

Voor mij persoonlijk is dit een inspirerend zelfhulpboek dat ik ooit heb gelezen. Het was ook de tweede keer dat ik een inleiding kreeg over het begrip “financiële onafhankelijkheid”. De boodschap was heel duidelijk!

Na het lezen van dit boek ging ik op zoek naar een coach die me kon helpen te leren hoe ik kon beginnen met investeren in onroerend goed, zij het als leek’. Binnen anderhalf jaar slaagden we erin om 2 beleggingspanden te kopen. Later verkochten we er één met een uitstekende winst, en begonnen we met de transformatie van projecten. We hebben geschreven over onze lessen geleerd van onroerend goed in deze post.

Ik begon me in te lezen in onroerend goed, Forex en systematisch indexeren/beleggen. Het werd gevolgd door investeringen in Goud en Zilver, Crypto. Bijvoorbeeld wat zijn NFT’s? Ik had er nog nooit eerder van gehoord. Ik volgde verschillende cursussen en workshops en , in combinatie met mijn baan als adviseur in vastgoed voor een makelaarskantoor, creëerde ik een uitgebreide en relevante community.

https://www.financieelvrijevrouw.nl/wat-is-een-nft/