Adfunding
Image default
Toerisme

Belgisch land van wafels en chocolade

fietsen door het water

Er zijn maar weinig mensen die op vakantie naar België gaan. Meestal komen degenen die besluiten de Benelux-landen te leren kennen of van Amsterdam naar Parijs te trekken hier terecht. Deze kleine, welvarende Europese staat is echter ongetwijfeld een apart bezoek waard.

Luchtwafels, chocolade in alle vormen en combinaties en frietjes zullen elk kind bekoren, vooral dit alles in België van de hoogste kwaliteit. Zelfs aardappelen zijn hier meer een stukje culinaire kunst dan fastfood. Daarnaast kent België waanzinnig mooie middeleeuwse steden, waar het prettig wandelen is en waar zelfs een kleuter rond kan lopen. Er zijn uitstekende kinderparken en musea, evenals prachtige natuur.

Een van de populaire activiteiten in de Ardennen is bijvoorbeeld kajakken op de rivier, maar ook wandelen, paardrijden en fietsen. Een van de belangrijkste evenementen voor kinderen is een bezoek aan attractiepark Plopsaland. Ze zullen blij zijn met supersnelle glijbanen, draken, kastelen, piraten en ander entertainment. Niet minder indrukwekkend zullen het Barvo Labyrinth, het Wetenschapsmuseum in Brussel, de pretparken Walibi en Aqualibi in Waver zijn.

België: vakantie voor kinderen

Bezoek in Brussel de Grote Markt, of Marktplein, waar de huizen van de schilder, kleermaker, slager en schipper nog steeds staan. Ga naar het Mini-Europe Park, dat ongeveer 300 modellen bevat die de bezienswaardigheden van Europese landen vertegenwoordigen. Beklim het Atomium, het gigantische molecuul dat het symbool van België is geworden. De structuur bestaat uit negen bollen, waarvan er zes openstaan ​​voor bezoekers. Er zijn twee pretparken in de buurt van Brussel – Walibi en Aqualibi – bezoek er een van.

In Mechelen is er dierentuin Plankendael, waar dieren bijna in hun natuurlijke omgeving leven. Hier kun je op een vlot rijden en aan een touw tussen de boomtoppen hangen. Het uitgaans- en educatief centrum “Technopolis” bevindt zich in dezelfde stad. Kinderen zullen proberen een vliegtuig te landen, op spijkers liggen, een vulkaanuitbarsting zien, op een wiel langs een strak touw rijden. Antwerpen staat bekend om het Stenkasteel en Aquatopia Park, waar je terecht kunt voor een onderzeeër trip.

Maak in Brugge een rondvaart door de grachten. In Gent mag u de kastelen van de graven van Vlaanderen en Oydonk niet missen, de mooiste van het land, op 15 km van de stad. Parken “Plopsaland” en “Bokriyk” liggen niet ver van elkaar. In de eerste kun je op tal van attracties rijden, in de tweede kun je kennis maken met de geschiedenis van het land, oude molens en boerderijen bekijken.

“Barvo Labyrinth” wordt gecreëerd in het warme seizoen op een maïsveld met een oppervlakte van 11 hectare. Er is een gigantisch labyrint met theatervoorstellingen, een labyrint van deuren, een labyrint voor de kleintjes, een speeltuin en bloembedden in de vorm van miniatuurkopieën van ’s werelds beroemdste labyrinten. Rit naar Namen: de stad wordt gedomineerd door een citadel die bereikbaar is met een lift of met 408 treden uitgehouwen in de rots. Stop hier een paar dagen om de Ardennen te verkennen. U kunt een fietstocht of een wandeltocht regelen.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html