Adfunding
Image default
Toerisme

Wandelen is spelen op deze leuke wandelroutes voor kinderen

Tal van onderzoeken laten zien dat buiten spelen gezond is. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het heel heilzaam om af en toe de buitenlucht op te zoeken. Zelfs een korte boswandeling heeft al positieve effecten: minder stress, een lagere bloeddruk en zelfs snellere genezing van verwondingen.

Maar met kinderen een boswandeling maken, kan ook een bron van stress opleveren. Want kinderen houden niet van een simpele wandeling waarbij je de paaltjes volgt. Die willen spelen, ontdekken. Kinderen willen iets beleven.

Gelukkig zijn ze daar in Twente op ingesprongen met een aantal mooie wandelroutes die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Denk aan de bronnenroute (4,7km) bij Springendaal, het Kabouterpad bij Hof Espelo of de Speelbosroute in de Sallandse Heuvelrug.

Deze speciale routes om te wandelen met kinderen zijn duidelijk aangegeven met leuke en herkenbare bordjes, waardoor de wandeling al meteen in een spannende speurtocht verandert. Wie is de eerste om het volgende kaboutertje te spotten?

Doordat de routes kort zijn, zijn de kinderen vol energie wanneer ze bij de verschillende klim-, klauter- en speeltoestellen aankomen. Laat ze lekker razen, en zoek zelf een rustig plekje op, waar je even kunt genieten van het feit dat je he-le-maal niets hoeft te doen.

Om de wandeling helemaal goed af te sluiten, kunnen jullie nog genieten van een heerlijke kop koffie of thee (en warme chocolademelk) in het bezoekerscentrum of theehuis bij de finish van de routes.

Op visittwente.nl hebben we de vijf leukste wandelroutes voor kinderen voor je verzameld. Als de kinderen deze routes eenmaal kennen, zullen ze veel enthousiaster worden wanneer je voorstelt om te wandelen. Goede kans dat ze zélf met het idee komen.

https://www.visittwente.nl/