Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Particuliere dienstverlening

Voor verschillende vormen van fysiotherapie kunt u terecht in Roosendaal

Een fysiotherapeut onderzoekt en behandelt verschillende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij maakt hij of zij gebruik van diverse behandelmethoden. Een van deze methoden is manuele therapie. Hiermee worden klachten in de verschillende gewrichten opgelost. De oorzaak van zulke klachten is vaak overbelasting. De klachten uiten zich dan in moeilijke bewegingen en pijnlijke gewrichten. Soms krijgt u pijn in andere lichaamsdelen en kan de pijn uitstralen. Gelukkig lost de fysiotherapie in Roosendaal het snel op.

Voor welke klachten kan manuele therapie bij de fysiotherapie in Roosendaal gebruikt worden?

Manuele therapie wordt gebruikt om het bewegen te vergemakkelijken en pijnklachten te verminderen. Klachten die hierdoor verminderd kunnen worden zijn hoofd- en nekpijn die voortkomen uit de wervelkolom, uitstralende rugklachten, duizeligheid bij bewegingen van de nek en kaakklachten. Met zogenaamde passief mobiliserende bewegingen van de lichaamsdelen rondom het gewricht wordt de beweeglijkheid van de gewrichten vergroot. Op deze manier vermindert ook de pijn. De behandeling zelf mag geen pijn doen. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms zijn gedoseerde impulstechnieken nodig, waarbij de gewrichten wat sneller worden bewogen. Hierbij kan een knappend of kraken geluid hoorbaar zijn. Dit is normaal en kan gepaard gaan met een vreemd gevoel, maar echt pijnlijk is het niet.

Aanvulling op manuele therapie: easytaping door de fysiotherapie in Roosendaal

Soms is er als aanvulling op manuele therapie een extra behandeling nodig. Deze behandeling kan in de vorm van easytaping gebeuren. Hiermee worden gewrichten verstevigd, vermindert pijn, wordt overtollig vocht verdreven en worden bewegingen beter gestuurd. Easytaping kan worden gebruikt bij diverse blessures en pijnklachten. De pijnlijke plek wordt wat bewogen in verschillende richtingen, waarmee wordt bekeken welke richting het prettigst aanvoelt. In deze richting wordt de plek vervolgens ingetaped. Daarna wordt getest of de beweging die eerst pijnlijk was, nog steeds pijnklachten geeft. Zo kunt u makkelijker bewegen en verloopt het herstel sneller.

Gerelateerde artikelen

Ga mee in een eigentijdse trend en schaf aluminium deuren voor uw woning aan

Laagdrempelige activiteiten in Amsterdam houden je bezig

Voorbeelden van smartengeld