Adfunding
Image default
Marketing

Seo? Is dat belangrijk?

Je probeert in alle rust een video te kijken op YouTube of nieuwspagina maar wordt plots onderbroken door een advertentie. We herkennen het gevoel allemaal wel. Weer een ‘betrouwbare’ marketeer die jou komt vertellen hoe belangrijk online marketing wel niet is. Je komt ze tegenwoordig steeds vaker tegen. En niet voor niets! Steeds meer winkelpanden komen leeg te staan en iedere maand komen er weer honderden webshops bij. Steeds meer webshops zorgt ook voor steeds meer concurrentie. Ieder bedrijf wil uiteindelijk bovenaan belanden in de zoekresultaten. Dit noemt men zoekmachine optimalisatie. Wat is dit precies? En waarom is het zo belangrijk?

Wat is seo?

Zoekmachine optimalisatie is de Nederlandse vertaling voor ‘Search Engine Optimization’. Dit wordt vervolgens door veel marketeers weer afgekort met ‘seo’. Seo is letterlijk proberen zo hoog mogelijk te komen in de zoekresultaten. Hierdoor is kans groter dat mensen op jouw website klikken en wellicht zelfs een aankoop doen. Het gebruik maken van seo is dus essentieel voor een webshop. Er zijn natuurlijk verschillende zoekmachines maar we kunnen wel stellen dat Google hierin een duidelijke marktleider is. Het is dus handig om je focus voornamelijk op de zoekresultaten binnen Google te houden.

Onderdelen van seo

Er zijn veel verschillende takken binnen seo. Om zo hoog mogelijk te scoren binnen Google als webshop is het belangrijk te investeren in zoveel mogelijke onderdelen van seo. Het eerste onderdeel van seo is technische seo. Op het moment dat de achterkant van jouw website niet op de juiste manier werkt zal Google deze ook nooit hoog in de zoekresultaten plaatsen. Het is dus belangrijk dat je eerst de achterkant van je website in orde maakt voordat je voorkant gaat aankleden. Een van de doelen van Google is immers om websites aan de bezoeker te tonen die gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Verder is het belangrijk om seo teksten te gaan schrijven die op jouw website geplaatst kunnen worden. De juiste seo teksten zal Google vervolgens weer belonen met een hogere positie in de zoekresultaten. Als laatste is er nog het kopje ‘Linkbuilding’. Hiermee wordt het gebruik van voldoende ingaande en uitgaande links op je website bedoeld. Een correcte linkstructuur wordt door Google namelijk ook weer omgezet in een hogere positie. Nu je de basiskennis van seo onder de knie hebt zou je je kunnen verdiepen in seo of online marketing door middel van een van onze andere blogs.

Weten hoe jouw website ervoor staat? Vraag een gratis seo scan aan

https://www.buro-3.nl/